Simicska elbukta, Mészáros Lőrinc viszont megtarthatja földjeit

2015. május 06. 15:09

Pályázat nélkül hosszabbították meg a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó cégek állami földjeinek szerződéseit, Simicska Lajos viszont minden birtokát elbukta.

2015. május 06. 15:09

A Nemzeti Földalapkezelő szerint nem kivételeznek, a Blikk mégis arról írt, hogy pályázat nélkül hosszabbítanak szerződést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Aranykorona Zrt.-vel, miközben Simicska Lajos mind a 61 állami birtokát, még a kisméretű földjeit is elveszítette. 

Az MSZP szerint a földtörvény kijátszása zajlik. Azt állítják, Mészárossal azért nem pályáztatnak, mert a törvény szerint nem nyerhetne a tendereken, hiszen több mint 1200 hektáron gazdálkodik. „Korábban ugyanezt játszották Simicsáékkal” – mondta Gőgös Zoltán. 

Lehet hogy ez egy embernek rossz, de hogy rajta kívül  mindenkinek jó, abban teljes egészében biztos vagyok” – reagált Lázár János arra, hogy Simicskával miért nem hosszabbít a vagyonkezelő. „A korábbi nagybirtokrendszerből kis- és közepes birtokrendszert fogunk létrehozni” – idézte Orbán Viktor múlt heti szavait az RTL Klub Híradója.

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. május 07. 17:51
Ez a köcsög majom az Orbán-kormány ékköve, szimbóluma: hogy lesz egy tanulatlan senkiháziból csak azáltal milliárdos, az ország egyik leggazdagabb embere, hogy a miniszterelnök haverja. Ennyire képes a fideszes állami maffia. OKÁDNI KELL EZEKTŐL A TOLVAJOKTÓL!
Mindjárt
2015. május 07. 13:38
Érthető, hogy a Fidesz és az MSZP pártolói csak a másik mocskos, tolvaj gazemvereit hajlandók elitélni. Ez természetes és egyben szánalmas.
BőröndÖdön
2015. május 07. 11:43
Az állampárti szabadrablás folytatódik...
Pál Pusztai
2015. május 07. 11:36
Orbán Viktor ő főméltoságos tekitetes királyi nagyúr úgy osztja az ország javait mintha minden az ő tulajdonába volna.Kedves fideszesek nektek nincs hányingeretek? Vagy ti is ilyenek vagytok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!