Röszke: a biometrikus adataik rögzítése miatt tiltakoztak a migránsok

2015. június 26. 08:45

A kormányszóvivő az állami hírtévében beszélt arról, hogy az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés miatt tiltakoztak az illegális bevándorlók Röszkén csütörtökön, továbbá azt kifogásolták, hogy nem kapnak európai vízumot.

2015. június 26. 08:45

Kovács Zoltán kormányszóvivő az  M1 aktuális csatorna műsorában csütörtök este azt mondta: Röszkén a szerdán Szegeden elfogott illegális migránsok közül 30-40 ember az esti élelmiszerosztás előtt „lázítani kezdte a többieket”. Információi szerint – tette hozzá - nem akarták, hogy biometrikus adataikat rögzítsék, tehát ujjlenyomatot vegyenek tőlük és lefényképezzék őket. Az adatrögzítés egyébként a dublini eljáráshoz kapcsolódik – mondta a szóvivő.

Kitért arra is: értesülései szerint a külföldiek azt is kifogásolták, hogy nem kapják meg azonnal az európai vízumot, pedig „úgy indítják őket útnak Macedóniából és talán még Görögországból is, hogy azt mondják nekik, hogy azt Magyarországon meg fogják kapni”.

Az MTI tudósítója korábban a helyszínről azt jelentette, hogy rendőrök jelentek meg a röszkei hangárnál, miután „Freedom!” (szabadság) és „UN!” (ENSZ) kiáltások hallatszottak az épületből. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök este azt közölte, hogy a rendőrségnek nem kellett intézkednie Röszkén annál a hangárnál.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2015. június 26. 15:26
Az ISIS alapszabályzata tiltja az újlenyomat vételt. Ennyi.
Kvasztics Fedor
2015. június 26. 09:44
Körvonalazódik a helyzet. Elindítanak egy tömeget hazug ígéretekkel, küldenek velük kiképzett hangadókat, majd amikor kiderül, hogy itt sincsenek megélhetési lehetőségeik, elkezdik lázítani őket. Ha befogadnánk a menekülteket, akkor is lázítanák azokat, csak akkor nem az azonosítás miatt, hanem azért, hogy ellátást, segélyt, jobb körülményeket követeljenek. Aztán jöhetnének a londoni, párizsi, stockholmi eseményekhez hasonló zavargások. Egyébként pedig a menekültkérdést tagadó balliberális kollaboránsok figyelmébe ajánlom, hogy már az EU szerint is van Magyarországon menekült kérdés.
3M..
2015. június 26. 09:28
Egyetlen egyet sem! Engem a látványuk is borzasztóan irritál. Késztetést érzek hogy elüssem őket. Mindenki maradjon otthon, harcoljon a szabadságáért, ahogyan mi tettük. Ha szükséges, áldozza fel az életét a hazááért, ahogyan őseink tették. Európa, az európaiaké! Szebb Jövőt!
yanoo
2015. június 26. 09:21
Egyébként, én nem csak az újlenyomatot venném le, hanem a régit is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!