Az NVB nem hitelesítette vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdést

2015. július 20. 18:02

A Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint, a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezés benyújtásánál egy magánszemély megelőzte az MSZP-s Lukács Zoltánt, így az ő kérdése számít „elsőnek és érvényesnek”. Mivel azonban az a kérdés nem kellően egyértelmű, a testület nem hitelesítette azt.

2015. július 20. 18:02

A Nemzeti Választási Bizottság hétfői ülésén úgy döntött, Wodicska Zoltán magánszemély kérdését ismeri el „elsőnek, érvényesnek” a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, a moratórium megszűnése után. A kérdés így megelőzte az MSZP-s Lukács Zoltánét.

Az NVB azonban egyértelműségi aggályok miatt végül nem hitelesítette Wodicska Zoltán kérdését. Az NVB hétfői ülésén három, a vasárnapi zárva tartáshoz kapcsolódó népszavazási kérdés hitelesítése ügyében döntött. Az NVB ülésének kezdetén a tagok kizárták a döntéshozatalból az MSZP delegáltját, mert úgy ítélték meg, személyesen érintett az ügyben, mivel ő nyújtotta be az MSZP-s Lukács Zoltán népszavazási kezdeményezését.

Hosszas tárgyalás után az NVB többsége úgy döntött, nem a Kúria internetes oldalán történő közzétételtől számítja a népszavazási kérdés „védettségének” megszűnését, tehát, amikortól már új kérdést lehet benyújtani, és arról is határozott, hogy nem a népszavazási kérdés érkeztetése a döntő, hanem, hogy a beadványozó mikor érkezett a Nemzeti Választási Iroda épületébe. Az NVB ezek alapján minősítette „elsőnek” a Wodicska Zoltán által benyújtott kérdést.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. július 21. 15:31
Ezzel a paródiává züllesztett népszavazási törvénnyel is azt bizonyítják, hogy mennyire szarnak az emberek véleményére.
BőröndÖdön
2015. július 21. 08:34
Orbanisztán így működik...
=nessuno=
2015. július 21. 01:52
Bukta lesz. Hiába izmoznak.
na még ez is
2015. július 20. 19:08
mondja már meg valaki, hogy miért éri meg a kormánynak körömszakadtáig, szánalmas módon védeni egy (számottevő) társadalmi támogatottsággal nem rendelkező, már a megalkotása pillanatában elhibázott, politikai hasznot nem hozó döntést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!