Az NBC esete a hírhamisítással

2015. szeptember 09. 13:47

A hír megjelenése után számos olvasó jelezte a Facebookon, hogy nem igaz, amit Engel írt, és kérték, hogy igazítsa helyre az állítását. Az NBC riportere azonban egyetlen szót sem módosított a hamis híren.

2015. szeptember 09. 13:47
Vigyázó

5 napja nem korrigálta az NBC budapesti tudósítója azt a hírüket, miszerint a Magyarországra érkezett menekültek »hosszú és kegyetlen 100 mérföldes menetelés« után jutottak el Bécsbe. Az amerikai televíziót tucatnyi néző figyelmeztette, hogy az állítás nem igaz, a csatorna mégis kitart a hírhamisítás mellett. Az NBC vezető külpolitikai riportere, Richard Engel közel 24 órával azt követően posztolt a 100 mérföldes gyalogmenetről, hogy az összes menekült Bécsbe érkezett - természetesen busszal. (…)

Az NBC riportere nyilvánvalóan tisztában volt azzal, hogy valójában egyetlen menekültnek sem kellett 100 mérföldet gyalogolnia Bécsbe, hiszen számos nemzetközi hírügynökség beszámolt arról, hogy a menekültek a magyar kormány által biztosított buszokkal érkeztek a határra, majd onnan szintén buszokkal szállították őket tovább Bécsbe.

A hír megjelenése után számos olvasó jelezte a Facebookon, hogy nem igaz, amit Engel írt, és kérték, hogy igazítsa helyre az állítását. Az NBC riportere azonban egyetlen szót sem módosított a hamis híren, annak ellenére, hogy az elmúlt napokban további nézői kritikákat kapott, nem csak Magyarországról.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2016. február 12. 20:31
Azért a munkatáborba le lehetne szoktatni a lopásról,hazugságról,Palesztinirtásról a zsidajfasisztákat! Ajvé,Salome,Solomon!
na még ez is
2015. november 13. 12:57
Szánalmas, de sajnos nem egyedi eset. A magyar idők és az m1 esete a hírhamisítással: http://444.hu/2015/09/08/neten-terjedo-kamufotoval-kelt-felelmet-az-allami-teve-es-az-udvari-napilap/
balbako_
2015. szeptember 27. 11:56
Mi a gond? A fickó következetes. Következetesen hazudik egész pályafutása alatt. Ugyanis ezért fizetik.
pollip
2015. szeptember 19. 21:38
A sajtószabadság ott is azt jelenti, hogy bármit lehet hazudni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!