Elő a nevekkel!

2015. szeptember 29. 17:05

Kik mentették ki pénzüket a Quaestorból bennfentes információk révén? Erősen úgy tűnik, hogy a Fidesz nem hajlandó ebben a kérdésben nyilatkozni.

2015. szeptember 29. 17:05
Volner János

Elő a nevekkel! Kik mentették ki pénzüket a Quaestorból bennfentes információk révén?

A Quaestor-botrányban kiderült, hogy a kormánynak még a brókercég bedőlése előtt tudomása volt arról, hogy az intézet bajban van, az oda betett pénzek pedig veszélybe kerültek. A Fidesz-kormány ezekkel a belső információkkal rendelkezve döntött arról, hogy az utolsó pillanatban pénzt menekítsen ki a Quaestorból.

A Quaestor felszámolója több magánszemély ellen eljárást kezdeményezett, mert az utolsó napokban pénzt vettek ki a bajba került brókercégből, de érdekes módon nem indult hasonló eljárás például a Nemzeti Kereskedőház vezetői ellen, akik 3,8 milliárd forint értékben menekítettek ki pénzt. Erősen úgy tűnik, hogy a Fidesz nem hajlandó ebben a kérdésben nyilatkozni. Mint ismert, a Jobbik képviselői voltak az elsők, akik büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoztak arról, hogy a Quaestorból bennfentes információk alapján nem menekítettek ki pénzt a bedőlés előtti időszakban. Bár a Quaestor vezetőivel rendkívül jó kapcsolatot ápolt több fideszes politikus és kormánytag is, kizárólag a Fidesz és a KDNP képviselői voltak azok, akik nem voltak hajlandóak hasonló nyilatkozatot tenni.

Nagyon valószínű tehát, hogy a több mint 300 milliárd forintos károkozással járó nagykoalíciós mutyit – melyet az MSZP és a Fidesz együttes kormányzása hozott létre, és 15 éven keresztül zavartalanul zajlott korrupciós bűncselekmény formájában – meg fogják úszni a felelősök.

Felszólítjuk a kormányt, hogy ne takargassa banktitok segítségével azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak a neveit, akik az utolsó pillanatban pénzt vettek ki a Quaestorból! Meg kell nyugtatni a magyar választókat, hogy az ügynek nincs politikai érintettsége, mert jelenleg erősen úgy tűnik, hogy igenis van. Fontosnak tartjuk azt is, hogy valódi elszámoltatás történjen az ügyben, hiszen a kísértetiesen hasonló Kulcsár-ügy is 12 éve húzódik, mégsem született még jogerős ítélet.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. szeptember 29. 20:59
"Elő a nevekkel! Kik mentették ki pénzüket a Quaestorból bennfentes információk révén? " De hát tudjuk. A felszámoló még pert is indított ellenük. Az egyik ilyen pl. Özv. Kovács Istvánné szül. Jankovics Aranka 82 éves spekuláns. És még többen hasonlóak. A több milliárdot időben felmarkoló minisztériumok viszont véletlenül sincsenek közöttük. Ők csak pont időben vették ki a pénzüket. Szerencséjük volt, ennyi az egész. A marha fideszesnek meg ahogy szokott, most sem nyílik ki a bicska a zsebében, hogy már megint hülyének nézik a cimbik. A Fidesz és a kormány pedig nyugodtan hátradőlhet és új zsiványság után nézhet, hiszen lám ezt is megúszták büntetlenül. Ahogy előtte a sok hasonlót is.
szabadhajdu
2015. szeptember 29. 19:30
Legjobb védekezés a támadás. Volner! Elő a Jobbikos nevekkel!
Bolond Istók
2015. szeptember 29. 19:15
"Egy sereg pimasz és nyegle gazfickó marakodása a hatalomért, a vagyonért és az élvezetekért."
Mich
2015. szeptember 29. 19:07
Elő a gazdáitok neveivel, cuki náci...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!