Ángyán: Kihúzzák alólunk a földet, és külföldiek kezére játsszák

2015. október 23. 12:21

A földeladás azt jelenti, hogy a földet az államtól olcsón megveszik azok a csókosok, akik eddig bérelték, és többszörös áron adhatják tovább, akár külföldieknek is – figyelmeztet Ángyán József, miközben Orbán korábbi szavait idézik.

2015. október 23. 12:21

 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pinceszövetkezet
2015. október 25. 10:51
A professzor úrnak természetesen igaza van. Ahhoz nagyon hülyének kell, hogy legyen valaki, hogy ne érte meg amit mond. Van persze a hülyeségnek sok formája, egyik ilyen a pártvakság! Sok idióta Fidesz-szavazó attól tart, hogy rosszat tesz, ha a pártja hibáit el-, vagy felismeri, ezért nem fogad el semmiféle kritikát, vakon követi a már bűnszövetkezetként működő Fidesz vezetést... Reméljük a börtönbe is!
Birkaisztán
2015. október 24. 13:38
Így tehát most Orbán Viktor egy titokban meghozott kormányrendelettel gondolta einstandolni a nemzeti vagyonunk legfontosabb, stratégiai jelentőségű részét. Végülis 2001-ben sikerült ezzel a módszerrel kirántania az ország alól 12 állami gazdaságot, és annak a menedzsmentnek adni ajándékba, akikről éppen most tudtuk meg Lázár Jánostól, hogy szétlopták az állami céget. Miért ne sikerülhetne most is" Elindították hát stílszerűen az utolsó parlamenti munkanapon a nyári szabadságok előtti órákban Jakab István bejelentésével - miszerint a gazdák (vagyis a Mészáros Lőrincek, műkörmösök és tetőfedők) meg akarják venni az állami földeket. Fazekas Sándor most már úgy emlékszik, hogy nyáron társadalmi vita folyt - ez azonban nehéz lett volna, mert senki nem tudott róla, hogy mire készülnek. Augusztus 18-án már dönteni akart a kormány Fazekas Sándor időközben elkészült előterjesztése alapján.
Birkaisztán
2015. október 24. 13:37
EGY ÚJABB KOMOLY LÉPÉS ELŐRE Orbán és kormánya úgy intézték, hogy ne kelljen az állami földek eladását a parlament elé vinni. Már 2010-ben beépítették az NFA törvénybe azt a passzust, ami lehetővé tette, hogy a parlament megkerülésével eladhassák a teljes állami termőföld vagyont!!! Most arra hivatkoznak, hogy akkor az ellenzék is megszavazta. Igen, gyanútlanok voltak, mert teljes volt a bizalom. 2010-ben ugyanis Dr. Ángyán Józsefnek hívták az államtitkárt, aki vidékstratégiájában többször kiemelte, hogy gyarapítani kell az állami földvagyont, mert ez az eszköze a vidék fenntartható fejlesztésének.
Birkaisztán
2015. október 24. 13:35
Mindezek alapján felvetődik, hogy ha a Kormány illetékesei és a Parlament illetékes kormánypárti tagjai nem érnek rá az állami földek eladásának ügyével foglalkozni - más fontos elfoglaltság miatt - akkor végképp nem kéne belefogni ebbe a rohamszerű nagy vállalkozásba. Különösen azért sem, mert ha még Bitay államtitkár - akinek más dolga nincs is, mint az állami földekkel foglalkozni - sem ér rá - akkor talán csak a portás van a helyén a Kormányban. http://www.kielegyenafold.hu/vzhn.php?id=12496
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!