Rendes magyar embert képzel el utódjaként Orbán Viktor

2015. október 12. 11:48

Orbán Viktor miniszterelnök még tavasszal vendégeskedett a Bibó István Szakkollégiumban. A kötetlenebb hangvételű beszélgetésről hangfelvétel készült, ami a 444 birtokába jutott. A hangfelvételen Orbán többek között a lehetséges utódjának tulajdonságairól értekezve körülírta a jövő miniszterelnökét, aki szerinte nem gondolkozik azon, hogy van-e olyan, hogy magyar, vagy nemzet.

2015. október 12. 11:48

Egy Bibó István Szakkollégiumban rögzített kötetlen beszélgetés hangfelvétele került a 444 birtokába, melyen a tavasszal náluk vendégeskedő Orbán Viktor miniszterelnök beszélt például arról, hogyan képzeli utódját.

Orbán szerint a politika egy nagy csata, ezért az ország első számú vezetőjének bizonyos kritériumoknak meg kell felelnie. Mindenekelőtt bírnia kell a folyamatos karaktergyilkossági kísérleteket. Szerinte az ellenzéki támadásokból nem szabad morális dilemmákat csinálni. A 444 szerint miniszterelnök így fogalmazott a beszélgetésben: „ha kint állok a mezőn egy nagy karddal a kezemben, és rám jönnek hárman, akkor nem moralizálok, nem okoskodom, egy feladat van, hogy azt a hármat le kell kaszabolni. Nincsen mese”. Magyarország helyzetéből adódóan szerinte különösen fontos tulajdonság a bátorság. Egy kis ország miniszterelnökének elég bátornak kell lennie ahhoz, hogy egy szuverén politika megalkotására vonatkozó igénnyel jelentkezhessen.

Orbán Viktor úgy gondolja, egy miniszterelnök számára elengedhetetlen több idegen nyelv ismerete, és nem árt ha az egyik nyelv keleti. A kormányfő szerint dörzsöltnek kell lenni, ezért jó ha a miniszterelnök tud ultizni. Ott szükség van a döntésképességre és a kombinálásra. Egy jó vezetőnek rendelkeznie kell a határterületeken való mozgás képességével. Mély szaktudásra nincs szükség, mivel mindenre megvan a legmegfelelőbb szakember, de a határterületeket a miniszterelnöknek kell összenéznie, átlátnia. 

De mindenek felett Orbán Viktor szerint a jövő miniszterelnökének elsősorban rendes magyar embernek kell lennie. Olyan embernek, „aki nem filozofál azon, hogy van-e olyan, hogy magyar, meg van-e olyan, hogy nemzet, meg van-e olyan, hogy haza. Mert az egész értelme, hogy ilyen adottságok, ilyen erőviszonyok mellett mégis itt vagyunk 1100 év küzdelem után, ezen a nyelven ilyen kérdésekről tudunk beszélgetni, és ezt tovább kell vinni”.

Látja már az utódot?

Orbán Viktor szerint vannak a jobboldalon nagyon tehetséges fiatalok, akik előtt meg kell nyitni az ajtókat. Nekik jó helyen van a szívük, vannak képességeik és „lehet belőlük cserebogár”. Habár nem ismeri túlzottan a baloldali fiatalokat, elmondta, hogy ott nem sok tehetséget lát. Attól pedig végképp nem tart a miniszterelnök, hogy a Jobbik soraiból fog kikerülni az utódja. Mindenesetre kifejtette: a Jobbik egy „harcos népség”, s ezért meg kell velük harcolni, de 2018-ban még nem számol velük a miniszterelnök.

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. október 13. 09:39
Tessék, itt a legújabb üdvöske, 5 év alatt a sufnicégből milliárdos - és nem a piacról, hanem csodákcsodája közbeszerzésekből: http://444.hu/2015/10/13/young-v3
csuka
2015. október 13. 07:16
A maffiózók ideológiája a pénz, az ellopható pénz. A többi csak süketelés a FIDESZ esetében is. "és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét." /Lázár/
Tintamin
2015. október 13. 01:35
Azt elmondhatná Viktor, mi szükség volt a szülőfalujának 1milliárdos kisvasútra meg a falu lakosságának kétszeresét befogadó stadionra további milliárdokért? Már majdnem 10milliárd van a faluban az akadémiával együtt. Ilyet csak az igazán elvetemült diktátorok csinálnak, ezt még a legmegátalkodottabb agyhalott fidióták is el kell, hogy ismerjék. (Persze őket nem lehet megingatni, mert egy békemeneten végigbégetik a világot, és boldogok, hogy ottlehetnek egy Felcsút-Paks meccsen...)
Tintamin
2015. október 13. 01:25
Semmi bajom nem lenne ezzel az emberrel, ha nem pont azért zavartuk volna el a szocikat, mert szétlopták az országot... Viktor sokkal durvábban adja, gyakorlatilag nincs közbeszerzés lopás nélkül, sőt ma már közbeszerzés sincs, csak lopás (lásd: legújabb állami mobiltender, Matolcsy 250milliárdja, Paks2). Ha nem szabadította volna rá Viktor a sáskahadát az országra, még államférfinak is lehetett volna nevezni. De ő nem a népet szolgálja, hanem a hatalmat. A birkamenet meg tapsikol neki, akinek meg esze van, az sugárban hány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!