The Washington Post: Magyarország a bevándorlás terhét a szomszédokra hárítja

2015. november 04. 15:59

Magyarország már bebizonyította, hogy a szögesdróttal és a kilátásba helyezett büntetéssel el tudja magát szigetelni a menekültválságtól, ezzel azonban a szomszédos országokra hárítja a krízis terhét – írja keddi számában a The Washington Post.

2015. november 04. 15:59

„Magyarország már bebizonyította, hogy szögesdróttal és hosszú börtönbüntetéssel való fenyegetéssel képes nagy mértékben elszigetelni magát a menekültválságtól” – írja keddi számában a The Washington Post.

A lap szerint az Magyarország ezzel a lépéssel „a menekültváláság terhét a szomszédokra hárította”, és arra csábítja az országok vezetőit, hogy ők is építsék ki saját kerítéseiket.

Ahogy a migránsok száma növekedik, Közép- és Dél-Európában az országok tisztviselői egyre idegesebben méregetik egymást, attól tartva, hogy egyikük hirtelen lezárja a határait, elindítva ezzel a dominó-hatást, mely az egész régióra kihatna. Ezzel pedig emberek tíz– vagy akár százezrei lennének dühösek, hiszen megrekednének távoli, a kontinens északi részén lévő úti céljuktól – írja a lap a menekültválságról szóló beszámolójában.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berberelek
2015. november 05. 11:48
"Magyarország már bebizonyította, hogy a szögesdróttal és a kilátásba helyezett büntetéssel el tudja magát szigetelni a menekültválságtól, ezzel azonban a szomszédos országokra hárítja a krízis terhét" – írja keddi számában a The Washington Post. Amíg nem volt kerítés, addig a szomszédos országok hárították ránk a krízis terhét. Érdekes, arról nem írt ez az idióta amcsi újság!
Mich
2015. november 05. 09:46
"...a szomszédokra hárítja a bevándorlás terhét..." Érdekes, ezt NEM hallottuk, amikor Magyarországra irányították a migránsokat - és még jól le is baszták (azok is, akik most kínlódnak)...
catalina9
2015. november 05. 08:19
József Nádor [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 4. 22:11 Sajnos a jelenleg, hatályos EU jogszabály korlátozza abban, hogy azonnal, még a kérelme elbírálása előtt oda menjen, ahová akar. " Nem egészen, ez korábban így volt nálunk, de épp ezt kellett megváltoztatni az EU követelésére. Most a menedékkérő oda megy ahova akar, és ők nyugatra akartak menni, ezért mentek, vitték őket az osztrák határhoz, de csak a határhoz és nem Ausztriába. Ott már az osztrákok engedték be őket, bár ez már nem volt szabályos, de hát ők akárcsak a németek valójában Soros utasításait teljesítik.
catalina9
2015. november 05. 08:14
ezzel azonban a szomszédos országokra hárítja a krízis terhét .." Jól olvasom... TERHÉT??? Hát eddig azt bizonygatták a Sorosféle látványlibsik, hogy ezek a migránsok valójában főnyeremények..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!