Mosogatókonyha

2015. december 21. 14:39

A magyarok többsége élő kelléke lesz a bécsi szilveszternek, poharakat mos, mielőtt a mosogatógépbe raknák azokat, valamint másodtálalók lesznek.

2015. december 21. 14:39
Hajba Ferenc

„Szilveszterkor tele lesznek Ausztria elegáns vendéglői, mulatói, bárjai magyarokkal. Igaz, nem a pompásan megterített asztalok mellett foglalnak majd helyet angol szövetből varrt öltönyökben, s nem Stájerország sajtjainak utánozhatatlan aromáját ízlelgetik. A XVIII. század óta a bécsi konyha specialitásaként ismert, fiatal csirkéből készült Wiener Backhendl különlegességét sem forgatják a szájukban. A magyarok többsége élő kelléke lesz a bécsi szilveszternek, poharakat mos, mielőtt a mosogatógépbe raknák azokat, valamint másodtálalók lesznek, ami azt jelenti: az első asztaldíszítés joga az osztrákoké, aztán a morzsázott, foltos terítőket majd honfitársaink cserélhetik ki újra.

Magyarországról sokan pályáznak ezekre az átmeneti állásokra. Pláne ilyenkor, elvégre szilveszterkor az osztrák tulajdonos duplán fizet, a sokszor párosával érkező fiatal magyarok pedig azt számolják, hogy ketten egy nap alatt csaknem megkeresik – tisztes munkával, adózott jövedelemből – életük első mosógépének az árát. És nem zavarja őket, hogy nem ők ülnek jól fizető vendégként a terített asztaloknál, nem az ő fenekük alá tolják a széket. Rendesen dolgoznak, rendes fizetést kapnak érte. Ezzel jelenleg tökéletesen elégedettek. (...)

Régen Európa előszobájába akartunk mindenáron bekerülni, most már a mosogatókonyhában vagyunk, kitekintünk az égre, ahonnan az önérzetes magyar kormány a csillagokat is lehazudta már.”

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szergej Csagajev
2015. december 22. 13:46
Nem zsidózok, nem zsidózok, nem zsidózok. Pedig majdnem, mert ez a szint hozzájuk illik!
foxi
2015. december 22. 11:25
"A magyarok többsége élő kelléke lesz a bécsi szilveszternek, poharakat mos, mielőtt a mosogatógépbe raknák azokat, valamint másodtálalók lesznek." Hát igen, magyar embernek a munka nem szégyen. A "magyar ember" ugye az, aki a kapát is megfogja és használja. Talán új megfogalmazás kéne "ki is a magyar" ? Nem boncolom tovább, hogy kik tartatják el magukat a szerző által lesajnált "magyarokkal".
rojtos
2015. december 22. 11:06
Nem a tisztességgel elvégzett munka a szégyen. Hanem ez az írás. Meg annak szerzője.
tango47
2015. december 22. 10:25
Ki is hirdette, hogy majd cukrászdát nyithatunk Bécsben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!