Novák: A bíróság lelkesen mentegette Biszkut

2015. december 18. 11:56

Novák Előd szerint a kommunista rendszerek bűneinek tagadásával ér fel a Biszku-ügyben hozott ítélet, amely háborús bűnökért két éves felfüggesztett börtönbüntetést szab ki a volt a belügyminiszterre.

2015. december 18. 11:56

A Jobbik országgyűlési képviselője, Novák Előd hevesen bírálta a Biszku Béla elleni büntetőperben született ítéletet. A megismételt elsőfokú eljárásban a volt belügyminiszter háborús bűnökért két év börtönt kapott, három évre felfüggesztve. Az ítélet indoklása szerint a Nyugati téren nem is volt sortűz '56-ban, Biszku pedig emberölés bűntettében nem bűnös. 

Novák szerint a Fővárosi Törvényszék döntése a kommunista rendszerek által elkövetett bűnök tagadásával ér fel. 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. december 19. 11:25
Továbbra sem értem, hogy a hazaárulás miért évül el, és ha elévül is, miért nem lehet legalább megállapítani?
thymian
2015. december 18. 21:20
"Nem tartja törvényesnek a fővárosi főügyész Biszku Béla ítéletének indoklását. Ibolya Tibor szerint a Fővárosi Törvényszék a bizonyítási eljárást úgy folytatta le, mintha emberölés lett volna a vád. De nem az volt, hanem háborús bűntett. A főügyész szerint az eset olyan, mintha a Fővárosi Törvényszék nem értette volna meg a vádat."
Wazze
2015. december 18. 20:26
Na ezekért az ügyekért védte be az (zs)EU az ilyen patkány bírókat...
pemete jakab
2015. december 18. 20:14
2010-től a Rákosi-kommunizmus „lájtosabb” formáját építgetjük. Bizarr is lenne, ha a kommunista Fidesz alatt komoly retorziók érnének egy elődöt. (Különben a baloldal is a Fidesz oldalán áll ebben a témában.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!