Magyar Nemzet: Problémák vannak Farkas Flórián szakdolgozata körül

2016. január 14. 17:33

Senki nem emlékszik, hogy bejárt volna az ELTE politológia szak előadásaira Farkas Flórián, miközben ilyen néven két szakon is adtak le szakdolgozatot két év különbséggel – írja a Magyar Nemzet. A lapnak és az LMP-nek az egyetem munkatársai máshogy indokolták meg, miért nem tekinthetnek bele a munkákba.

2016. január 14. 17:33

A parlament honlapja szerint Farkas Flórián roma politikus az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán politológia szakon szerzett diplomát 2005-ben. Életrajzi adatai alapján Farkas 2001 és 2005 között járt az egyetemre, ahol rövid ideig óraadó tanár is volt – írja a Magyar Nemzet

A lap szeretett volna betekinteni a szakdolgozatba, így megkereste az ELTE jogi karát, ahol megerősítették: valóban szerepel Farkas Flórián szakdolgozata az adatbázisukban, azonban azt nem 2005-ben, hanem két évvel korábban, 2003-ban adta le a szerző. A dolgozat témája az országgyűlési képviselők mentelmi joga. 

A könyvtár munkatársa ugyanakkor elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy az egyetem beázása miatt több ezer szakdolgozat odaveszett, viszont ekkor azt még nem tudta megmondani, hogy a szóban forgó diplomamunka is közte volt-e. Hozzátette, hogy a munkákba egy 2013-as egyetemi szabály szerint csak tudományos céllal lehet betekinteni, így újságíróknak nem adják ki azokat. Az ugyancsak Farkas szakdolgozata után kutakodó LMP-nek viszont azt válaszolták az ELTE jogi karán: már nincs meg a dolgozat.

A lap hozzáteszi: a Farkassal egy időben politológiára járó hallgatók és az oktatók sem emlékeznek rá, hogy látták volna a politikust az előadásokon. További érdekességekre is ráakadt a Nemzet: kiderült, hogy az ELTE Társadalomtudományi Karán, politikaelmélet szakon is leadott egy szakdolgozatot egy Farkas Flórián nevű hallgató Az uniós csatlakozás hatásai a magyarországi cigányság életkörülményeire címmel. Ez esetben sem a kar, sem a szak nem egyezett meg azokkal az adatokkal, amiket korábban a politikus közölt, viszont a végzés ideje igen: ezt a diplomamunkát 2005-ben adták le. 

 A Magyar Nemzet Farkas Flóriánt nem tudta elérni.

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Qró
2016. január 15. 00:27
thymianű "Azért mert orbán csókosa, talán még szabad megkérdezni, mikor szerezte az állítólagos diplomáját?" Meg hát Mikor az Ecseri piac közelében járt:)
El Qró
2016. január 15. 00:26
Magyar? Nemzet korrigálva Magyar Nemzet: Problémák vannak Farkas Flórián körül
El Qró
2016. január 15. 00:13
A feljegyezés nem sokkal azután keletkezett, hogy a We are Sthlm zenei fesztiválon 50, zömmel szír és afgán gyanúsított szervezett támadásokat hajtott végre a szórakozó tizenéves, vagy még fiatalabb lányok ellen, a rendőrség pedig elhallgatta az ügyet. Később kiderült, hogy nemcsak a hatóság cenzúrázta magát, hanem az ügyet kirobbantó lap, a Dagens Nyheter is: már korábban is megkereste újságírójukat egy rendőrségi forrás, ám a kolléga „elvesztette érdeklődését a sztori iránt”, amikor megtudta az elkövetők etnikai hátterét. A Svédországban uralkodó légkörhöz még egy adalék a svéd közszolgálati televízió, az SVT körlevele, amelyet a RightOn.net című portál tett közzé a múlt héten. A dokumentum szerint az adó munkatársainak kerülniük kell a „bevándorló” szó használatát, mi több, „bevándorló negyedekről”, de még „külvárosokról” sem ildomos beszélniük. A „szociálisan/gazdaságilag hátrányos helyzetű terület” már elfogadható, de ajánlott inkább „magas munkanélküliséggel és alacsony választói részvétellel jellemezhető területről” tudósítani. Aki még nem okádta el magát, annak https://kuruc.info/r/4/153776
El Qró
2016. január 15. 00:13
A sajtókapcsolatokért felelős két rendőrtiszt arra utasítja kollégáit a 2015 szeptemberében keltezett direktívában, hogy amikor a rendőrség honlapján közzéteszik a bejelentett bűncselekmények lajstromát, ne tegyenek utalást a gyanúsítottak „etnikumára, nemzetiségére, bőrszínére és magasságára.” „Szeretnénk elkerülni, hogy bűnözőnek tüntessünk fel etnikai csoportokat – idézi a portál Wolf Gyllandert, a levél egyik aláíróját. – Gyakran éri kritika a rendőrséget amiatt, hogy emberek bőrszínéről is információt ad. Rasszistának tartják ezt a gyakorlatot.” LOL:))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!