Finanszírozási gondok: kérdéses, el tudja-e látni feladatait a vagyonvédelmi kamara

2016. február 18. 15:47

Egyelőre nem biztosítottak a vagyonvédelmi kamara számára azok a források, amelyeknek segítségével elláthatná a törvényben biztosított jogköreit – írja a Polgár Portál. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarának már 2015-ben is voltak finanszírozási gondjai, de most további tárgyalásokat kérnek a Belügyminisztériumtól. A kamara csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott az is: a bevándorlás miatt új kihívásokkal néz szembe a szakma.

2016. február 18. 15:47

A magánbiztonsági iparág szerepe a terrormegelőzésben címmel tartott sajtótájékoztatót a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Budapesten. A szakmai érdekképviselettel és védelemmel felruházott köztestület vezetői tájékoztatták a nyilvánosságot arról, hogy a migráció növekedésének és az újfajta terrorveszély megjelenésének köszönhetően új kihívásokkal kell szembenéznie a magánbiztonságban dolgozó cégeknek és munkavállalóknak – írja a Polgár Portál.

Német Ferenc, a kamara elnöke elmondta, hogy „a migráció tömegessé válásával és a terrorkockázat megnövekedésével új helyzet alakult ki a személy- és vagyonvédelemben dolgozó cégek és személyek számára”. A kihívás, ami előtt a magánbiztonsági iparág áll, újfajta szakmai módszereket, eszközöket és felkészült személyeket kíván. A kamara célja, hogy a Belügyminisztériummal 2010-ben megkötött együttműködési megállapodást az új kihívások miatt újratervezzék és lehetőleg ebben az évben még pontot tegyenek a végére. A kamara célja politikamentes, szakmai segítség nyújtása a kormányzat és a többi döntéshozó számára.

Valenta László, köztestület társadalmi elnöke kifejtette: a Belügyminisztériummal megegyezés alatt áll a jövőben bevezetendő kötelező kamarai díj, amely a szakmában tevékenykedő vállalkozók számára nyújtana valódi továbbképzéseket, az terrorizmussal kapcsolatos ajánlásokat, illetve minden olyan információt, amely ehhez a bizalmi munka elvégzéséhez elengedhetetlen módon szükséges. Tervezik továbbá a cégek biztosításának rendezését, teljes körű jogszolgáltatás megadását, illetve egy auditálást, amelytől a szakma kifehéredését és a lakossági bizalom megerősítését várják. 

Valenta kérdésre válaszolva elmondta, hogy az állam által törvényben meghatározott jogosítványok alapján szervezi a munkáját, de ehhez rendelkezésre álló források egyelőre nem biztosítottak. Éppen ezért további tárgyalásokat kérnek a Belügyminisztériumtól. Habár 2015-ben szintén voltak finanszírozási gondok, de a kamara vezetése bízik abban, hogy idén már sikerül a kormányzattal megfelelő alapú megállapodást kötniük a szakmai munka és törvények által kötelezően előírt feladatok ellátására.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csender
2016. február 18. 16:24
==Egyenlőre nem biztosítottak a vagyonvédelmi kamara számára...== "pOLGÁR pORTÁL" - na ja!!! Talán egyelőre.
mawseed
2016. február 18. 15:51
Szóljanak a kollégiumi csávóknak, hogy a valamit hozzanak vissza a csórt lóvéból...:)))))
pemete jakab
2016. február 18. 15:49
"Finanszírozási gondok: nem tudja ellátni feladatait a vagyonvédelmi kamara" Kérjenek pénzt stadionépítésre, arra kapnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!