Vasárnapos népszavazás: az MSZP kérdését fogadhatják el

2016. február 29. 12:43

A Nemzeti Választási Bizottság a vasárnapi nyitva tartásról tartandó népszavazás ügyében várhatóan az MSZP kérdését hitelesíti, Erdősi Lászlóné kérdését pedig elutasítja, értesült az Index. Ennek oka az lehet, hogy Erdősiné nem személyesen nyújtotta be a kérdést, hanem egy segítője ugrott oda a bélyegzőhöz. A sorban második Nyakó István azonban maga pecsételt.

2016. február 29. 12:43

Az Index arról ír: a Nemzeti Választási Bizottság a hétfő délutáni ülésén nem Erdősi Lászlóné, hanem az MSZP kérdését hitelesíti.

Erdősiné elutasításának oka: a bizarr jelenetekkel tarkított csütörtöki NVI-balhé során Erdősiné nem személyesen pecsételt, hanem egy segítője lépett oda elsőként a bélyegzőhöz. Mivel a törvény szerint csak személyesen vagy postai úton lehet beadni a kérdést, így Erdősinét elutasíthatják. 

Így a szocialista Nyakó István kérdése lesz az első a sorban, hiszen ő személyesen pecsételt. Várhatóan erről a kérdésről lesz majd népszavazás, ha a Kúria is jóváhagyja:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

Összesen 479 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2016. február 29. 19:45
Én azt tudnám elképzelni, hogy vasárnap délelőtt lehetnek nyitva a boltok, a dolgozok 100% túlórapénze mellett, délután meg mondjuk 6-ig, de ez az időszak meg már mehetne 200%-kal. Akinek megéri így is nyitva marad, és ennyi túlóra pénzért akadna, aki szívesen dolgozna Vasárnap is. Így a káposzta is jól akna meg a kecske is megmaradna, vagy fordítva.... :D Amúgy nekem mindegy ez a boltzár...
h.kovacs
2016. február 29. 19:41
mégis a nyanya-kopaszok kombó győzött most libsizzetek faszkalap fideszcsicskák
pitypang1125
2016. február 29. 19:37
Ostoba faszok! Ki a redves édes anyját nem érdekel ez az egész faszság! Módosítani kell a törvényt! Egészen egyszerűen oly módon hogy aki eredménytelen népszavazást kezdeményez, annak kelljen fizetnie a számlát! Egyébként meg ki a náthás faszomat érdekli hogy nyitva van e egy bevásárló központ vasárnap?
grün
2016. február 29. 18:54
semmi baj nincsen a vasárnapi zárva tartással, csupán helyreállt a világ rendje, egyszerűen nem kell elmenni szavazni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!