Schiffer: Nem lehet törvényhozási eszközökkel legalizálni a rablást

2016. március 01. 16:40

"Nem gondolhatja Bánki Erik se komolyan, hogy bárki ebben az országban benyalja azt, hogy valójában a jegybanki vagyonnak a megóvásáról van szó." – kommentálta Schiffer András a jegybanktörvény módosítását.

2016. március 01. 16:40

Az MNB törvény megszavazása kapcsán Schiffer András, az LMP társelnöke is felszólalt.

Arra kérném Hollik képviselő urat, hogy ha ilyen nagy lendülettel állt bele a vitába, egyrészt tartózkodjon itt, másrészt pedig ő is és Bánki Erik is adjanak számot, hogy egyébként pontosan milyen indokok vezették őket ennek a szégyenletes, gyalázatos törvényjavaslatnak a benyújtására.

Nem gondolhatja Bánki Erik se komolyan, hogy bárki ebben az országban benyalja azt, hogy valójában a jegybanki vagyonnak a megóvásáról van szó. Pontosan tudjuk, hogy nem igaz. Múlt héten benyújtották a postatörvény módosítását, ma csak laza 250 milliárdnak az elrablására készülnek. Mi vezette őt, hogy egyéni képviselői indítványként ezt benyújtja, mik az indokok? Álljon ide az ország nyilvánossága elé, és számoljon be! Tudniillik nagyon világos, hogy mire megy ki a játék.

Önök sorozatosan, hetente olyan törvényeket nyújtanak be, hogy 2018-ban Önöket ne lehessen elszámoltatni! Az a rossz hírem van, hogy ez így nem fog menni. Ezek a törvények 2018-ban mennek a kukába, és azok akik ilyen törvények alapján elrabolták a közpénzt, mennek a börtönbe. Nem lehet törvényhozási eszközökkel legalizálni a rablást. Álljanak ide, és mondják meg, hogy konkrétan milyen célokat szolgálnak ezek a törvények. Addig itt nem lehet érdemben tárgyalni a törvényjavaslatról. Ne nézzenek minket hülyének. Álljanak ide, és mondják meg, hogy mik az igazi indokok!” 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. március 02. 17:44
Lopasban a fidesz a legnagyobb, semmi ketseg, Rakosi elvtars buszken tekint le rajuk...
csuka
2016. március 02. 17:21
MELYIK IS A BŰNÖZŐK PÁRTJA? Az N1 TV számolt be róla, hogy Tiszabőn a Fidesz–KDNP-s alpolgármester egy közintézményben, a helyi óvoda épületében ünnepelte születésnapját, ahol a meghívott zenészt megverték és kirabolták. Az óvoda épületében zajlott rendezvényen ráadásul tanúk elmondása szerint nem csak nagy mennyiségű alkohol, hanem drog is fogyott – írja Apáti István, a Jobbik alelnöke szerdai sajtóközleményében. A politikus szerint ma Magyarországon egy ilyen botrány után sem kell attól tartania egy kormánypárti politikusnak, hogy tetteinek személyi következménye lesz. A miniszterelnök azonban mégsem erről, vagy a Fideszhez köthető számos köztörvényes ügyről beszél, hanem alaptalanul vádaskodik, gyanúsítja legfőbb politikai ellenfelét. A Jobbik felszólítja Orbán Viktor kormányfőt, ne handabandázzon, hanem tegyen rendet a valódi bűnözőket soraiban tudó pártjában, s tisztázza a tiszabői esetet, a Fidelitasban történt tömegverekedést (wellness disznótort), a kamuviagrát áruló fideszes képviselő ügyét, a miskolci feketekasszát, a Kubatov-gárda népszavazási kezdeményezését vagy a dunaújvárosi betonos gyilkosság ügyét. A legnagyobb ellenzéki párt szerint, ha mindezen túl van, akkor jöhet a számolatlan korrupciógyanús ügy, gazdasági bűncselekmény. http://alfahir.hu/melyik_is_a_bunozok_partja
gudmen
2016. március 02. 14:20
cuki dolog ez ez MNB-s törvény...innentöl gyakorlatilag korlátlanul nem kell elszámolni pénzekkel..felsöhatár nincs...holnapután kitalálják, hogy 500 milliárdot küldenek az alapitványba..mindenki boldog...pénz szublimál..ködbe vész...de senkit ne érdekeljen mert az nem is közpénz...kosa megmondta..
boroka2
2016. március 02. 13:03
Hajrá Schiffer András csak így tovább!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!