A Jobbik aláírja az MSZP népszavazási kezdeményezést

2016. április 06. 15:09

A Jobbik üdvözli a Kúria döntését és össznemzeti ügynek tekinti a vasárnapi munkavégzésről szóló népszavazási kezdeményezést, ezért ők maguk is aláírásukkal támogatni fogják az MSZP-s Nyakó István kezdeményezését. A Jobbik indítványozza, hogy a kötelező betelepítési kvótáról szóló referendummal egy időben tartsák a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazást.

2016. április 06. 15:09

A Jobbik üdvözli a Kúria határozatát a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezésről. Az ellenzéki párt frakciója szerdai közleményében azt írta: véleményük szerint vissza kell adni az embereknek a népszavazás intézményét, és a kezdeményezést „mi magunk is aláírásunkkal támogatjuk, és bátorítjuk az embereket, hogy ők is írják alá az ívet”.

A radikális párt nem azt nézi, hogy ki nyújtotta be a kezdeményezést – hangsúlyozták, hozzátéve: a kérdést össznemzeti ügynek tekintik, és indítványozzák, hogy a takarékosság jegyében egy időben legyen a referendum a kötelező betelepítési kvótáról szólóval.

A Kúria szerdán megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság döntését és hitelesítette Nyakó István vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét. A kérdés úgy hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”.

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2016. április 11. 11:59
Na, mit mondtam? :)
maanzaad
2016. április 07. 10:03
Mivé lett a fidesz egykori csendes eszmetársa a jobbik, illetve az mszp, azaz mindkettő.:::)))))))
lajkakutyus
2016. április 07. 08:57
Ez nagyon gáz... Már a Jobbik is meghülyült? Ezekkel összeállni nagy hiba.
realista
2016. április 06. 23:51
A normális fideszesek is alá fogják írni, mert ez nem pártügy, hanem nemzeti ügy. Több fideszes ismerősöm is mondta, hogy ezt a marhaságot vissza kell csinálni, és ők is a népszavazást támogatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!