Erdoğan feljelenti a rajta poénkodó német humoristát

2016. április 11. 22:00

Megerősítette a mainzi ügyészség, hogy a török elnök feljelentést tett Jan Böhmermann német humorista ellen, aki a ZDF-en alpári módon poénkodott Erdoğanon.

2016. április 11. 22:00

Feljelentést tett Jan Böhmermann német humorista ellen Recep Tayyip Erdoğan, amit hétfőn este a mainzi ügyészség is megerősített – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A török elnök a ZDF német közszolgálati tévé komikusának alpári viccelődése miatt akar jogi elégtételt venni. Böhmermann a Neo Magazin Royale című műsorban egy verset olvasott fel, amely szerint a török elnök kislányokat ver, miközben gumimaszkot visel, legszívesebben kecskéket baszik és kisebbségeket nyom el, a kurdokra tapos és keresztényeket ver, közben gyerekpornót néz, és Erdoğan egy elnök, kis pöccsel. Az Erdoğant képviselő ügyvédek szerint Németországban is van különbség a szatíra és a rágalmazás között.

Jan Böhmermann ellen egyébként már eddig is nyomoztak külföldi államok szervének vagy képviselőjének a megsértése miatt (amely tényállás az 1800-as években történt kodifikáció óta szerepel a német Btk-ban), de az eljáráshoz szükséges az is, hogy azt a sértett állam formálisan kezdeményezze. A német kormány most vizsgálja a törökök erre irányuló kérelmét, és a büntetőeljárás megindításához majd a török kezdeményezés mellett a német kormány felhatalmazására is szükség lesz. 

A német miniszterelnök-helyettes szerint Böhmermann verse nem csak a török elnököt, de minden törököt sértett, és súlyos, emberség elleni bűnt jelent. 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 01. 12:54
Látott valaki "JE SUI BÖHMERMANN" feliratú pólókban tüntetni embereket Németországban? Ugye nem. Igaz a Charlie Hedbo csapata egy nagyságrenddel gusztustalanabb.
Haka Pc
2016. április 15. 20:30
Ugye tudod, hogy látszanak a szándékos helyesírási hibáid? De stílusgyakorlatnak nem rossz a szöveg. :D
C.Dömötör
2016. április 13. 08:20
Az ember gyakran lebecsüli azt, amit nem ismer. Voltak a németeknél is mesterei a humornak, és náluk jelent meg az első vicclap a világon. A humor, és nem is akármilyen, Goethe, Schopenhauer, és Nietzsche írásaiban is megtalálható. Később jött a zseniális Karl Valentin, Erich Kästner, Loriot, Polt, stb. Van néhány kiváló humoristájuk jelenleg is. Szerintem a németeknek, és az osztrákoknak is jó humoruk van. Még egyszer; csak ismerni kell. Ami pedig a mit lehet kérdését illeti, nagyon egyszerű, sértegetni nem lehet, erre vannak szabályok, és törvények.
peti
2016. április 13. 08:20
A németek kicsit beletekeredtek ebbe a PC-be... Na mondjuk a Második Világháború óta nácizzák őket kollektiven és folyamatosan, igy valahol érthető, még ha ostobaság is. Előbb a heves migránssegg-nyalás, most meg ez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!