Vasárnapi boltzár: biztosítékot akar az MSZP

2016. április 21. 10:34

Olyan határozati javaslatot nyújtottak be a szocialisták a parlamentnek, amely garantálná, hogy egy eredményes népszavazáshoz hasonlóan 3 évig ne lehessen újabb törvényt alkotni a vasárnapi zárva tartásról.

2016. április 21. 10:34

Határozati javaslatot nyújtott be az MSZP arról, hogy 3 évig – amennyi ideig egy népszavazás eredménye is kötelezné a parlamentet – ne lehessen újra törvényt alkotni a vasárnapi zárva tartásról, illetve ne lehessen módosítani a múlt héten elfogadott jogszabályon – írja az Index. A portál szerint a szocialisták a hétvégén döntöttek úgy, hogy csapdát állítanak a Fidesznek annak érdekében, hogy jogosan folytathassák az aláírásgyűjtést a boltzár kapcsán is, mert így könnyebben gyűlnek a szignók a másik két ellenzéki népszavazási kérdés, a földügy és az állami bérplafon kapcsán is.

Az Index kitér arra, hogy ezután három forgatókönyv következhet, és mindhárom kellemetlen helyzetbe hozhatja a Fideszt: ha a Fidesz megszavazza a javaslatot, akkor az ismét jelzi: az MSZP sikere a zárva tartás visszavonása, ráadásul feszültséget generálhat a kormánypártokon belül is; ha a Fidesz leszavazza a javaslatot, akkor az MSZP joggal mondhatja majd, hogy szükség van egy kötelező érvényű népszavazásra; és amennyiben tárgysorozatba sem veszik a kormánypártok a javaslatot, akkor a szocialisták szintén tudnak majd arra hivatkozni, hogy a Fidesz később bármikor bevezetheti újra a vasárnapi boltzárat.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. április 21. 17:58
Olyan határozati javaslatot nyújtunk be az MSZP-nek, hogy hagyjanak fel gyerekes hülyeségeikkel, és nem 3 évre, hanem egyszer és mindenkorra, ha még tudnak gondolkodni. Mit lehet bebetonozni a betonon kívül 3 évre? A világon semmit! Egyébként, aki másnak vermet ás, maga esik bele. Régi nóta.
Horpadt Bölény
2016. április 21. 10:48
Mocskos maszop.Jól kibasztatok a kereskedelmi dolgozókkal.Nem csuklotok ?
cutcopy
2016. április 21. 10:41
"biztosítékot akar az MSZP" Hogy aztán kiverjék..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!