Vírus fertőzte meg a veszprémi kórház informatikáját

2016. április 09. 10:12

Zsaroló vírus bénította meg péntek délelőtt a veszprémi kórház informatikai rendszerét, szombatra azonban sikerült hatástalanítani, így helyreállt minden szolgáltatás, tájékoztatta a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház orvos-igazgatója az MTI-t.

2016. április 09. 10:12

Dávid Gyula elmondta, hogy a vírus miatt pénteken nem tudták biztosítani az előjegyzett ellátást, a sürgősségi ellátás azonban kézi dokumentációval folyamatosan, zavartalanul működött. Hozzátette: a rendszert nem érte közvetlen támadás, a vírus valószínűleg e-mailen jutott be a hálózatba. A betegek adatai nem voltak veszélyben, mert elkülönítve tárolják őket. Az alapműködést fenn tudták tartani a kórházban, de leleteket nem írtak.

A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében az egész hálózatot le kellett állítani, mondta. Dávid Gyula jelezte: az ilyen támadás a világban egyre gyakoribb, hazai intézményekben is előfordult már.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. április 09. 23:34
Me' nem mosott kezet a rendszergazda.
lynx
2016. április 09. 18:06
Nem igazán vicces dolog ez, ugyanis a jelenleg leginkább elterjedt operációs rendszer és irodai programcsomag semmivel nem védhető, elég egy e-mail csatolmányra kattintani és néhány óra múlva minden dokumentum, kép, táblázat elérhetetlenné válik a hálózat összes eszközén, a szervereken, az automatikus mentéseken. Ez a szép új "digitális" világ végét jelzi: kizárólag a fizikailag elzárt adathordozók biztonságosak. Marad a papír, a fénykép. Ügyintézés személyesen. Levelezés postai úton. Dossziék. Túl nagy a kockázat.
térdfigyelő kamera
2016. április 09. 11:46
Ez nem reagál sem vírusölőre, sem a hypóra.Ez titkosít, aztán jó pénzért dekódol, ha dekódol. Mellesleg Veszprém és környékén (is) szaporodnak ezek a támadások.Szintén péntek d.e.az üzletekben nem lehetett kártyával fizetni, mert a banki rendszer(ek) fagytak le, de sok magánszemély is kapott mostanában ilyen tréfás kis "számlát" a hekkerektől.
Akitlosz
2016. április 09. 11:17
"Vírus fertőzte meg a veszprémi kórház informatikáját" Kórház nem? Tele vannak vírusölővel, ha már egy kórházban is ekkora gondot jelent egy vírusfertőzés, akkor tényleg súlyos gondok vannak az egészségügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!