Adót emelne a kormány, ha túl olcsóvá válna az olaj

2016. május 05. 09:28

Úgy biztosítaná a kellő adóbevételt a kormány, hogy ha egy bizonyos szint alá esne a kőolaj világpiaci ára, akkor automatikusan megemelnék a benzin és a gázolaj jövedéki adóját.

2016. május 05. 09:28

Akkor sem járnak majd jól a magyar autósok, ha csökken a kőolaj világpiaci ára, mivel a kormány tervei szerint ha 40 vagy 50 dollár – még nem dőlt el, hogy melyik – alá esne a kőolaj hordónkénti világpiaci ára, akkor automatikus emelkedne az üzemanyagok jövedéki adója: a gázolajé literenként 10, míg a benziné literenként 5 forinttal.

Emelkedni fog a cigaretta jövedéki adója is, amit kiterjesztenek majd az e-cigire is.

Lázár János korábban újságírói kérdésre egyértelműen azt mondta, hogy a jövedéki adók sem fognak emelkedni.

Az adótörvényekről júniusban szavazhat a parlament. 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2016. május 05. 19:45
Akkor megnyugtató, hogy mostanában inkább felfelé megy az üzemanyagok ára. :)
Akitlosz
2016. május 05. 15:42
Mert ez a kormány egy ilyen, több pénzt hagy a csalá... azaz saját magánál a családoktól. Ha a benzinen "csak" az állam tisztességes? jussa a világrekord magas ÁFA lenne, akkor is "csak" fele ennyibe (sem) kerülne.
Akitlosz
2016. május 05. 15:40
Ez már benne volt a tegnapi adócsökkentést hazudozó propaganda cikkben is. Valójában adót emelnek, mint szokásosan. S persze a hazudozásukkal ellentétben az ÁFA sem csökken, marad 27%.
apoa
2016. május 05. 15:38
Retekėk rėmhírei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!