Bíróságra megy az FHB a jegybanki bírság miatt

2016. június 10. 13:55

Nem ért egyet a jegybank 105 millió forintos bírságával az FHB Jelzálogbank, ezért bírósághoz fordul az ügyben. A pénzintézet közölte azt is: törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működnek.

2016. június 10. 13:55

Az FHB Jelzálogbank nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 100 millió forintos bírságot megállapító határozatával, ezért élni kíván a bírósági felülvizsgálat lehetőségével – közölte a bank a BÉT honlapján pénteken. Leszögezték, hogy a bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik, és jelezték, hogy nem válaszolnak a „találgatásokat, rágalmakat, pletykákat tartalmazó cikkekre és megjegyzésekre”. Közölték azt is, a héten a nyomozó hatóságok arról tájékoztatták a társaságot, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak, amelynek során az FHB Bankcsoportot is megkeresték. A bankcsoport vezetése mindenben együttműködik a rendőrség munkatársaival – jegyezték meg.

A jegybank kedden jelentette be, hogy 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt, és személyi felelősségrevonási eljárást is indított, miután az MNB szerint a hitelintézet a 2012. december 20-án kibocsátott eurókötvényeinek jegyzésével kapcsolatban félrevezető információt tett közzé.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2016. június 10. 14:47
"...a hitelintézet a 2012. december 20-án kibocsátott eurókötvényeinek jegyzésével kapcsolatban félrevezető információt tett közzé..." Mi történt 4 évig? "Leszögezték, hogy a bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik..." Ja, hogy a MNB? Értem. Na, nyírják csak egymást. A kártyavárat lehet egy darabig építeni, de elég egy lap, és összeomlik. Ki lesz a következő? Az Eximbank pl. még nyugodtan aludhat. Amíg Szijjártóra és Andy Vajnára "szükség van nem találnak 4 évre visszamenő hibákat. Talán majd 2 év mulva)))))
nick89
2016. június 10. 14:28
Bíróságraaaa??? Magyarországon bíróságra megy? Ez nemcsak lop, de hülye is! A független magyar bíróság egy borzalom, dögvész és hányinger. Látszik, hogy eddig erőből mindent megoldott az ipse
Energetikus
2016. június 10. 14:05
"törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működnek" - csak valami homokocska nem elöírás szerü ...
valmue2,5
2016. június 10. 14:03
A vazallus ellentámadása. A kávémat kérem, és sok habot.:))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!