Magyar Nemzet: Hangfelvételeket foglalt le Spédernél a rendőrség

2016. június 20. 17:13

Fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket foglalt el a rendőrség Spéder Zoltán érdekeltségeinél tartott házkutatásoknál a rendőrség a Magyar Nemzet szerint.

2016. június 20. 17:13

A Magyar Nemzet „megbízható forrásból származó információi” szerint a Spéder Zoltán érdekeltségeiben tartott házkutatások során vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglalt a rendőrség.

 
Június 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltán, a bank elnökének egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el.
 
Később a Figyelő című hetilap megírta: a rendőrség a Spéder érdekeltségébe tartozó Magyar Posta Zrt.-nél, az FHB-nál, de még az üzletember lakásán is házkutatást tartott. A hetilap cikke szerint Spéder lakásán nyolc nyomozó nyolc órán keresztül kutatott. Egyelőre nem világos, hogy az említett beszélgetéseket tartalmazó adathordozókat melyik helyszínen foglalták le - írja az MNO.
 
Ezt megelőzően előbb az FHB Jelzálogbankot több mint százmillió forintos bírsággal sújtotta az MNB, a tőzsdén felfüggesztették a bank papírjaival való kereskedést, a parlament pedig váratlanul törvényben regulázta meg a takarékszövetkezeti szektort, amelynek integrációját Spéder felügyelte. Emellett Spédert a kormányközeli médiumok is támadni kezdték.
 
A Figyelő összefoglalója szerint három egymástól részben elkülönülő, részben összefüggő ügyben folyik nyomozás, melyeknél a gyanú szerint az állam rosszul, az FHB jól járt: miként vett 49 százalékot a Magyar Posta az FHB Kereskedelmi Bankban 28,5 milliárd forintért; hogyan adta el a posta pénzszállító cégének egy részét; és miként osztozkodott az FHB és a posta a Díjbeszedő-csoport érdekeltségein.
 
Mindeközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiterjedt vizsgálatot kezdett az Index.hu portál kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. június 20. 20:41
Andi bácsi elkezdhet aggódni, ha az államnak nem előnyös sz3erződéseket kezdik el vizsgálni :) Hogy a MET-et, valamint a migráns-csalogató államkötvényeseket ne is említsem :)
Samott
2016. június 20. 19:20
"Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni" ;-) Megse olyan hulye ez a Speder gyerek, kotott "biztositast" is.
kuwiq
2016. június 20. 17:22
Nem tudja a törvényhozás, mit csinál a nav, vagy mi? Sorozatban hozott a fidesz frakció az fhb-nek kedvező törvényeket, próbálták titkolni a posta-fhb ügyletek részleteit. Mióta szempont a nav-nál, hogy egy megállapodás az állam számára előnytelen? Nekik a vám- és adószabályok betartatása a dolguk, nem? Nem tudok róla, hogy a nav felügyelne bármilyen privatizációs ügyet, és rá tartozna az esetek megítélése, már csak azért sem, mert az eddig is nyilvánvaló volt, ha ilyen szempontokat érvényesítenénk, az egész privatizációt vissza kéne csinálni, és többek között meg kéne fosztani a vagyonától a Csányit Leisztingert Gyurcsányt de az Orbán papát is, nem?
na még ez is
2016. június 20. 17:17
Valami azt súgja, hogy ezek a hangfelvételek valami fatális véletlen folytán eltűnnek/megsemmisülnek majd..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!