Legalább öt ügyben nyomoznak Spéder Zoltán után

2016. október 17. 13:57

Polt Péter legfőbb ügyész Spéder Zoltánhoz köthető nyomozásokról tett közzé tájékoztatást. Spéder és érdekeltségei után legalább öt ügyben nyomoznak a hatóságok. Négy ügyben az FHB Jelzálogbankkal kapcsolatosan folyik nyomozás. A bank kötvénykibocsátásait, a Magyar Postával és Takarékszövetkezettel kapcsolatos ügyleteket vizsgálják. A BRFK egy nem FHB-hez köthető ügyben is nyomoz jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádjával.

2016. október 17. 13:57

A 444 számolt be arról, hogy az ügyészség jelenleg öt szálon is nyomoz Spéder Zoltán után. Polt Péter legfőbb ügyész Szakács László szocialista képviselő kérésére válaszolva tette közzé a most folyó eljárásokról szóló tájékoztatóját.

Az egyik nyomozás azt vizsgálja, hogy az FHB Jelzálogbank hogyan szerzett vétójogot a Magyar Postában. Polt elmondta, előző évben folytattak vizsgálatot, de újabb bizonyítékok miatt újraindították a nyomozást. Szintén vizsgálják az FHB 2012-es kötvénykibocsátás törvényességét. A kötvények állítólag a magyar államhoz kerültek, ami EU-s jogot sérthetett.

Nem csak FHB-s ügyeket vizsgálnak

Nyomoznak a JNT Security felvásárlása ügyében is, amit az FHB és a Takarékbank szerzett meg a Magyar Postától és a Takarékszövetkezetekhez kötődő szolgáltatási szerződéseket is vizsgálják.

A legfőbb ügyész szerint  az FHB-hez nem kötődő ügyekben is nyomoznak Spéder érdekeltségei után különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a BRFK egy másik osztálya.

A 444 az MNO-ra hivatkozva arról is ír, hogy állítólag Spédernek kompromittáló hangfelvételei vannak Rogán Antallal és Orbán Viktorral folytatott beszélgetéseiről és ezzel halkíthatta el az ellene indított kormányzati médiahadjáratot. Jelenleg Spéder Zoltán nevén már csak az Indexet kiadó CEMP van.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. október 17. 22:31
"Legalább öt ügyben nyomoznak Spéder Zoltán után" Így jár, aki kegyvesztett lett.
antioxi
2016. október 17. 17:47
"Jelenleg Spéder Zoltán nevén már csak az Indexet kiadó CEMP van" Na, ja. Még egy kis ideig.
noMores
2016. október 17. 17:08
Speder gazdagodasanal mar csak a kinyirasa undoritobb. Milyen ocsmany rendszert teremtett mar Orban!?!
noMores
2016. október 17. 17:04
Az Index levadaszasa a szemunk elott zajlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!