Jogerősen is felmentették Hiszékeny Dezsőt

2017. január 30. 14:12

Újabb ügyet bukott az ügyészség: jogerősen felmentette a vesztegetés vádja alól Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselőt a Fővárosi Ítélőtábla. Az ügyészség első fokon többéves letöltendő börtönbüntetést, másodfokon pedig az elsőfokú eljárás megismétlését indítványozta.

2017. január 30. 14:12

Jogerősen felmentette a vesztegetés vádja alól Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselőt a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú határozatával. A vád szerint Hiszékeny Dezső - aki 2014 óta szocialista országgyűlési képviselő – 2013-ban, XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja.

A politikus mindvégig tagadta bűnösségét, maga kérte mentelmi joga felfüggesztését a parlamenttől, az eljárást pedig törvénytelennek, koncepciósnak nevezte. Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék tavaly áprilisban bizonyítottság hiányában felmentette a politikust a vesztegetés vádja alól.

Az ügyészség első fokon többéves letöltendő börtönbüntetést, másodfokon pedig az elsőfokú eljárás megismétlését indítványozta, vádlott és védője mindvégig felmentést kért. Az ítélőtábla lényegében helybenhagyta a törvényszék korábbi döntését.

(MTI)

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2017. január 30. 20:45
szinfüggetlenül!
realista
2017. január 30. 19:47
Bíró: Vádlott, mit tud felhozni mentségére? - Kérem, bíró úr vegye figyelembe, hogy én született Hiszékeny vagyok! - Rendben, ezt elfogadom enyhítő körülménynek.
BőröndÖdön
2017. január 30. 18:14
Egy saller a polt nertársnak.
ultrabrutal
2017. január 30. 17:04
Helyes. Megugrotta a lécet, irány az MSZP elnöki poszt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!