Fidesz: A kormány az emberek kifosztása ellen akar fellépni

2017. február 28. 11:29

A kormánypártok következő jogalkotási javaslata, mely a hitelkárosultak ingatlanjainak elárverezési gyakorlatát érintené, az emeberek kifosztásának megakadályozását szolgálja – mondta Németh Szilárd, a Fidesz-frakció helyettese kedden.

2017. február 28. 11:29

Az emberek kifosztásának megakadályozását szolgálja a kormánypártok következő jogalkotási javaslata, amely a hitelkárosultak ingatlanjának árverezési gyakorlatát érintené – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz-frakció helyettes vezetője.

Németh Szilárd méltánytalannak nevezte, hogy árverezésen az ingatlan akár az értékének 50 százalékáért is elvihető valakitől, de azt is, hogy a folyamat két fordulóban, akár 120 nap alatt lezárulhat.

Emlékeztetett: az első fordulóban az ingatlant az értékének 70, ha pedig nem talál gazdára, akkor a második körben 50 százalékán bocsátják árverezésre. Mint mondta, aki így veszíti el a lakását, annak akár a folyamat végén is maradhat még hiteltartozása.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2017. március 01. 11:00
Úgy megmentették az embereket, hogy csak na! Egy konkrét példa: valóban felment a hitel az igért 45.000 Ft-ról 85.000 Ftra. Aztán a "hős megmentők" az árfolyamgáttal és a forintosítással levitték 67.000 Ft-ra. Az idén az árfolyamgát lejárta után 81.000 Ft lesz újra még hat évig. Na azt üzenem auz össze megmentőnek, hogy kapja be. Jól átqurták már megint szegény embereket.
pemete jakab
2017. február 28. 18:59
"Fidesz: A kormány az emberek kifosztása ellen akar fellépni" A kormány pár csomószor megmentette a hitelkárosultakat. Most majd megint ugyanúgy megmenti őket. Azért egy 5-10 milliárdos plakátkampányt ez is megérne. Hátha sokan nem vették észre, hogy meg vannak mentve.
3M..
2017. február 28. 13:35
A kormány nem az emberek javára, hanem a javaira hajt. Ezt jórész fosztogatással és agyonadóztatással teszi. Szebb Jövőt!
Pinter68
2017. február 28. 12:43
Ezzel még egyet is lehet érteni. De vajon mennyire hiteles annak a kormánynak a fellépése a bankokkal szemben, amelyiknek az MNB elnöke a Bankszövetség elnökének a luxuskecójában lakik. Persze, azt azóta sem tudjuk, hogy mennyiért vagy hogy fizetett-e érte egyáltalán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!