Fodor: Orbán tegye tisztába az ügynökakták ügyét!

2017. február 27. 16:19

A Liberálisok elnöke szerint növelni kellene az ügynökakták nyilvánosságának körét, és legalább a megfigyeltek számára biztosítani kellene, hogy kitakarások nélkül megismerhessék a rájuk vonatkozó releváns információkat.

2017. február 27. 16:19

A Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy „tegye tisztába” az ügynökakták ügyét. Fodor Gábor hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, növelni kellene a nyilvánosság körét és legalább a megfigyeltek számára biztosítani kellene, hogy kitakarások nélkül megismerhessék a rájuk vonatkozó releváns információkat.

A független képviselő szerint amikor Orbán Viktor a kommunizmus bűneit lényegében Nyugat-Európa felelősségi körébe utalta, akkor „megint látványos dolgokat” próbált mondani a saját szavazóbázisának, de ezek a kijelentései nem igazak. A nyugati civilizációban természetesen sokféle, jó és kártékony eszme is megszülethetett, mert ez a szabad világ - jelentette ki, hozzátéve: a magyar kormányfő viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy a saját hazájában korlátozza a szabadságot.

Az ügynökkérdés régóta fertőzi a magyar közvéleményt, és nem lehet azt mondani, hogy jobboldali kormányok mindent megtettek volna a probléma megoldásának érdekében – mondta Fodor Gábor.

A pártelnök gratulált az Oscar-díjat nyert Mindenki című magyar film készítőinek. (MTI)

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2017. február 28. 11:49
... Fodor: Orbán tegye tisztába az ügynökakták ügyét! ... Kifelejtette, hogy a pelenkára ne legyen ráírva egy volt köztársasági elnök neve.
Bokros Birka
2017. február 27. 23:50
Bakhangya megtanították neked a google vagy más Keresőgépek kezelését? Csicskád nem leszek, ráadásul keresőgéped sem. Szépen óvatosan keress rá mivel fizetett az MSZP 2002-es győzelemért?
teljesenertelmetlen
2017. február 27. 22:37
Gabriella, arról dalolj inkább, hogy melyik vidéki elmegyógyintézetbe rejtette az SZDSZ a kimazsolázott aktákat, amivel fogták a barátaikat és üzletfeleiket? Ugye-egye? Jobb lenne kussolni!
Enmerkar
2017. február 27. 21:30
A párttitkár és szochazás ivadékoktól, egykori KISZ-mozgalmároktól azt várni, hogy felfedik saját múltjukat? :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!