A DK népszavazási kérdést nyújtott be a CEU megmentéséért

2017. április 05. 19:44

A párt úgy látja: a népszavazás az az eszköz, amellyel meg lehet állítani a kormányt.

2017. április 05. 19:44

A CEU megmentése érdekében népszavazási kérelmet benyújtott be szerdán a Demokratikus Koalíció. Sebián-Petrovszki László azzal indokolta a döntést, hogy a kormány „24 óra alatt keresztülverte” a parlamenten a törvényt. A pártigazgató szerint ezzel a kormány Vlagyimir Putyinhoz közelíti az országot.

A párt által benyújtott kérdés így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetről (OECD) szóló szerződésben részes állam által elismert felsőoktatási intézmény Magyarországon bejelentés alapján folytathasson külföldi oklevelet adó képzési tevékenységet?”

A népszavazási kérdés mellett azért döntött a párt, mert úgy látják, a referendum az az eszköz, amellyel meg lehet állítani a kormányt.

A politikus elmondása szerint a kérdésük azt segíti, hogy ami eddig működött, az továbbra is működhessen. Arra a kérdésre, hogy a párt nem gondolja-e, hogy a kérdés túlzottan leegyszerűsíti az egyetemalapítást, a pártigazgató azt felelte: a kezdeményezés célja, hogy az állampolgárok véleményt nyilváníthassanak a CEU ellehetetlenítéséről.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. április 06. 07:22
Néha azért jó a "szél" összehordta szeméten végig nézni ,,önmagukról adnak tájékoztatást mennyire megtanultak kicsiknek lenni. :D
áfonya
2017. április 06. 07:18
Ez van amikor a "szél" összehordja a szemetet!
áfonya
2017. április 06. 06:59
Tanulóknak mi közük van az iskola működéséhez , kormány jogi keretek közt működteti, diákokat nem éri hátrány a tanulásban .Ezt kéne megkérdezni az üvöltő kunhalmitól. Diák az iskolába tanulni jár nem az iskola működtetését felülbírálni szerződéseket átnyálazni . Az állam biztosít a diákoknak épületeket nagy tudású tanárokat tananyagot ,mindent megkapnak ,de a tanintézmények nem a diákok tulajdona hogy a működésbe bele tapossanak .Iskola tudást ad .
klebelsbergkulturkor
2017. április 06. 02:57
Szerintünk a "gender" szakképzés (Department of Gender Studies) iránti elkötelettségüknek tettek eleget. Biztos végignézték a szakképzés honlapját http://gender.ceu.edu/ és ott megnézték a felvételizőket csábító filmet: https://www.youtube.com/watch?v=YcpyIa8Rw4k&feature=youtu.be ahol Hedvika Janeckova (a 2 éves gender program hallgatója) a 3:15. perctől azt mondja: "A CEU neked való,ha nem passzív élvezője szeretnél lenni a tudásnak , hanem aktív szereplője szeretnél lenni a társadalmi változásoknak !"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!