Gulyás: Harcoljon tovább a kormány a kvóta ellen!

2017. július 26. 17:24

Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese bejelentette, a Fidesz továbbra is arra kéri a kormányt, harcoljon a kvótaperben azért, hogy a kötelező kvótát ne lehessen bírósági úton sem Magyarországra rákényszeríteni.

2017. július 26. 17:24

A Fidesz továbbra is kéri a kormányt, harcoljon a kvótaperben azért, hogy a kötelező kvótát ne lehessen bírósági úton sem Magyarországra rákényszeríteni – közölte Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus arra reagált, hogy Yves Bot, az Európai Bíróság főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.

Gulyás Gergely közölte, az ügyet nem tekintik lezártnak, bíznak abban, hogy a bíróság a főtanácsnoki indítvánnyal ellenkező döntést hoz. A főtanácsnok állásfoglalását ugyanis a Fidesz elfogadhatatlannak, a közösségi joggal, az uniós alapszerződésekkel ellentétesnek tartja. Csak a magyar választók jogosultak dönteni arról, hogy kikkel akarnak együtt élni az országban – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. július 27. 00:36
Két párt fog szemben állni a 2018-as választáson: a Kvótaellenesek (=Fidesz-KDNP+a külföldön élők + V4) és Kvótapártiak (=libsik, bolsik és nácik + Soros, G.Lali és az EU bevándoroltatói). Jóslatom: (újabb) kétharmad a kvótaellenseknek - a legtöbb libsibolsináci egység meg megy a szemétdombra...!
Lotti
2017. július 26. 20:11
Ez a kérdés a szuverenitásról szól. Egyetlen migránst sem szabad KÖTELEZŐ KVÓTAMECHANIZMUS alapján befogadnunk. Szerintem viszont saját döntésünk alapján szolidaritásból akár néhány tízezer embert is befogadhatnánk. Ha kötelező, akkor inkább hagyjuk ott az Uniót.
BőröndÖdön
2017. július 26. 20:09
Már megint szembejön mindenki az autópályán.Gergő,eladtad a lelkedet,bűnözőket szolgálsz.:(
zakar zoltán béla
2017. július 26. 20:00
IGEN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!