Hogyan lehet majd eljutni a budai szuperkórházhoz?

2017. augusztus 14. 15:04

Nincsen még kész terv arra, hogyan lehetne tömegközlekedéssel eljutni a XI. kerületi Dobogóra tervezett szuperkórházhoz – derült ki Hoffmann Tamás Magyar Időknek adott nyilatkozatából. A kormánypárti politikus szerint egyelőre csak ötletelés zajlik, hogy megtalálják a leghatékonyabb megoldást.

2017. augusztus 14. 15:04

Nem tudni, hogyan lehet majd tömegközlekedéssel megközelíteni a XI. kerületi Dobogóra tervezett szuperkórházat, egyelőre csak ötletelnek az ügy kapcsán – derült ki Hoffmann Tamás Magyar Időknek adott közleményéből. Újbuda polgármestere hozzátette, hogy a szuperkórházhoz vezető villamos vonal kiépítése sokkal bonyolultabb lehet, mint a mostani, „egyenes vonali” meghosszabbítás – írja a Magyar Idők.

A kórháznak szánt területet alig egy hónapja vette meg a kormány, ám az összesen 4,4 milliárd forintért vásárolt telek az M7-es és az M1-es autópálya mellett fekszik, így jelenleg tömegközlekedéssel megközelíthetetlen. Aaz 1-es villamos vonalának meghosszabbítása az Etele térig, vagyis a Kelenföldi pályaudvarig rég tervbe van véve, de még nem folyik az építkezés. Alternatíva lehetne továbbá a 4-es metró továbbépítése Budaörs irányába, ám erre előreláthatólag nincsen pénz a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban. 

A terület földrajzi adottságai miatt a költségek igen magasak lehetnek, akár a 10 milliárd forintot is meghaladhatják – mondta Hoffmann Tamás. Ennek oka, hogy a terület eléréséhez szintkülönbségeket kell áthidalni. 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. augusztus 14. 18:23
Én előszedném a Szent Imre kórház (Tétényi út) bővítési lehetőségeivel kapcsolatos Hatásvizsgálatot. Az ugyanis vízszintes terepen van és kitűnően megközelíthető mind a budaiak számára, mind elérhető az autópályák felől is. Ráadásul van a közelben villamos, busz etc. Lehet, hogy el kellene tüntetni néhány régi épületet, de valószínűleg egészében olcsóbban jönnénk ki és hamarabb kész is lenne. A Jáhn és a Flór ( a dél és kelet pestiek) is elég nehezen érhetők el, ne kövessük el ugyanazt a hibát.
Hunyadi Mátyás
2017. augusztus 14. 18:12
Villamost nehéz lesz odavinni, földalattiról ne is álmodjunk, de a buszközlekedés kényelmesen megoldható. Ha jól nézem a térképet akkor egyfajta körjárattal. Avagy többel is.
Hóvirágcsempész
2017. augusztus 14. 17:49
A kórházat a Dobogóra tervezik. A középkorban hivatalos kivégzőhely volt. :-))))))
kiss.istvan770
2017. augusztus 14. 17:48
Ismét egy műbalhé. A terület több utcából megközelíthető jelenleg is, maximum valamelyiket fel kell újítani és kiszélesíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!