Kitelepültek a szcientológusok a Széll Kálmán térre

2017. november 08. 19:11

Szerintük lejáratás folyik ellenük.

2017. november 08. 19:11

Nemrég házkutatást tartott a rendőrség a szcientológus vallási egyesület székhelyén, tiltakozásul pedig a csoport tagjai kitelepültek a Széll Kálmán térre, és az emberi jogokról szóló szórólapokat osztogatnak az arra járóknak – adja közre a Hír TV. 

Az akció a rendőrség házkutatása mellett arra is válasz lehet, hogy az adatvédelmi hatóság vizsgálata alapján a vallási közösség gyűjtötte hívei egészségügyi adatait, és nyilvántartotta szexuális partnereik nevét is. A szcientológusok lejáratásról beszélnek.

A Mandiner munkatársa szerint a csoport tiltakozása jelenleg – szerda este – is tart.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2017. november 09. 19:16
Rohadt agymosó lélekterrorista banda . Már régen be kellett volna tiltani . De mit várjunk egy olyan vezetéstől , amelyik Némethsanyi hasonló Gyülijét a történelmi magyar egyházakkal egy paltformra emeli ? Vakulj , magyar !!
polnemkor
2017. november 09. 13:30
Franciaország Nem vallási non-profit egyesületként működik, de 1995 óta szektaként tartja nyilván és folyamatos megfigyelés alatt tartja őket a francia állam szektaellenes szervezete. Több bírósági eljárás is indult a francia szcientológusok ellen, jogerős elmarasztaló ítéletek is születtek. Az egyik ilyen ügyben lehetőség lett volna a francia szcientológia szervezet felszámolására is, de végül erre nem került sor (a bíróság szerint a szcientológusok a jogszabályi kereteken kívül is folytatnák tevékenységüket, és a mostani szervezeti formájukban legalább szem előtt vannak). Belgium Itt non-profit szervezetként működik 1972 óta. 1997-ben elutasították a vallási elismerésre beadott kérelmüket, és 10 évig tartó ügyészségi vizsgálat indult ellenük. 2007-ben büntetőeljárás indult a belgiumi szcientológia szervezet 12 vezetője ellen, többek között bűnszervezetben elkövetett csalás, zsarolás és kuruzslás miatt. 2016 áprilisában végül felmentették az összes vádlottat és lezárult az ügy. Görögország A szcientológia gyakorlását egyszer egy hét évig tartó (1995-2002) jogi eljárás során betiltották és a görögországi szcientológia szervezetet felszámolták. A későbbiekben a szcientológusok egy új szekuláris non-profit egyesületet alapítottak, és most annak keretében működnek.
Paxillus
2017. november 09. 09:06
A jog emberei által támogatott bűnözés. Azok a jogászok , akik segítik a működésüket, legalább akkora, ha nem nagyobb gazemberek.
vertesipeti
2017. november 09. 08:28
Ezeket eddig, miért nem tiltották be ? Mint vallási egyház vagy egylet. Ezekkel az agymosó tanfolyamaikkal csak pont az agyilag korlátolt emberekről huzzák le a bőrt. Mellette simán adót csalnak( tanfolyambefizetések adományként szerepelnek), ahogy azt eLeRégyH annak idején kitalálta. Üldözték is fél világon át egész életében, hogy fizessen már !. És milyen rafkosok: ilyen szavakat használnak, mint önkéntes lelkész, gondolom még papruhát is öltenek, mint ahogy azt a Szikinger tanácsolta, a logójukban erősen bent van a kereszt( hogy mit keres ott ? megtévesztés). Remélem a cseszegetésüket nem hagyják abba, ami belefér. Na jut eszembe, egy millárd éves szerződést alá ne irjatok, elég lesz az 500 millió éves is ! Hajrá normális magyarok !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!