Európai Alternatíva Párt: Polgári engedetlenséget a levélszavazásért!

2017. december 05. 13:29

A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt „utoljára felszólítja a kormányt”, hogy tegye lehetővé a külföldön élő magyarok számára is a levélben történő szavazást.

2017. december 05. 13:29

Az Európai Alternatíva Párt azt követeli a magyar kormánytól, hogy az Országgyűlés legkésőbb az év végéig módosítsa a választójogi törvényt, és ezzel tegye lehetővé a külföldön élő magyarok számára is a levélben történő szavazást. Azt állítják, hogy követelésükkel „saját és független kutatások szerint is” a magyar választópolgárok több mint 80 százaléka egyetért.

A Londonban élő Somogyi Péter pártelnök a Hír TV Elmúlt8év című műsorában kijelentette: „jogfosztottságunk talán csak a devizakárosultakhoz hasonlítható, hiszen ők a házaikat, mi a hazánkat vesztettük el. Nem önként. Rólunk a hazánk mondott le. A sors fintora, hogy mi valójában nem is vagyunk külföldön, hiszen az Európai Unióban élve mi belföldinek minősülünk.” 

Ha a kormány visszautasítja a követelésüket, akkor „két lépcsős polgári engedetlenségi mozgalmat” indítanak a külföldön élő több mint 800 ezer magyar választópolgár körében, és az országgyűlési képviselők 2018. évi választását nem tekintik „sem szabadnak, sem igazságosnak, sem törvényesnek”

(MTI)

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
craopolus
2017. december 07. 20:35
A diszlájkolóktól kérdem, őszintén, hogy miért? Ellenzik a levélben szavazást, vagy éppen ezt a faszit nem csípik annyira? Kérem, válaszoljatok, mert alapvetően sztem alapvetés lenne kiterjeszteni. Persze választási csalásra is nagyobb lenne így az esély, de hát ha az erdélyi kettős állampolgárokra gondolok, nekik miért lehet akkor? Köszönöm előre is az útbaigazításpotokat.
Tehetős Totó
2017. december 06. 11:25
Ennyi benne csak a haszon: a hús tarja fenn a faszom!
néhai Ch.Pilot
2017. december 06. 09:42
Még szép ezektől a hőbörgő, jóléttől ellustult "külföldre menekült" magyaroktól, hogy nem mozgó urnát kérnek az ágyikójukhoz.
vigyor
2017. december 06. 09:24
Nabaszdmeg, ez aztán a fenyegetés. Én meg azt hittem félóránként kivégeznek egy túszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!