Megvan az egymilliomodikként honosított külhoni magyar

2017. december 16. 17:45

Egy gunarasi gazdálkodó, Lajkó Miklós és felesége mutatták ma meg, mi a magyarság – mondta Áder János az ünnepélyes állampolgársági eskütételen szombaton.

2017. december 16. 17:45

Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük – jelentette ki Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is.

Az államfő úgy fogalmazott: ma egy gunarasi gazdálkodó, Lajkó Miklós és felesége mutatták meg, mi a magyarság. Magyar állampolgárok szeretnének lenni, mert magyarnak tartják magukat, magyar az anyanyelvük, magyar iskolát végeztek, és mert őseik is magyarok voltak. Nekünk, anyaországiaknak nincs más feladatunk, mint megköszönni ezt nekik, megköszönni, hogy nemzedékről nemzedékre őrzik és továbbadják őseink hitét és hazaszeretetét, hogy magyarul szeretnek, magyarul dolgoznak, magyarul szólnak a gyermekeikhez és magyarul álmodnak – mondta Áder János.

(MTI)

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
azannya
2017. december 17. 15:34
Ez OK, de hol van Gunaras?
lajkakutyus
2017. december 17. 07:11
Halló Soros disznók! A flusztráltságotokat, sikertelenségetek feletti dühötöket felesleges a határon kívül rekedt magyar testvéreinken levezetnetek! Nem az ő szavazati jogukkal van bajotok, hanem azzal, hogy nem a baloldalra voksolnak. Ha elvetélt pártjaitok hívei lennének, ti, jellemtelen mocskok, a szavazati joguk kiterjesztéséért harcolnátok. De ilyen nem lesz, és nem ők és a hazai jobboldal tehet erről. Hanem a ti hazaáruló, magyarellenes, örökké ellenségekkel kollaboráló kommunista, álliberális bandátok. Tőletek csak hányni lehet.
Cezar
2017. december 17. 00:22
Hamarosan ünnepelhetjük az 1milliomodik lepattanót is!
Mbear
2017. december 16. 23:32
De jó, kellenek az adófizetők az országba...ja hogy ez azzal nem jár...de gondolom akkor a politikai düntéshozatalban sem vesznek részt nem? oh wait...:-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!