Németh Szilárd: Kötelezővé tennék a párhuzamos társadalmakat

2017. december 12. 11:26

„Rendkívül veszélyesnek” nevezte Németh Szilárd az Európai Parlament november 16-án elfogadott véleményét, miszerint szükség van a „kötelező betelepítési kvótára”. Németh szerint ez azt jelenti, „amit Soros György leírt”, vagyis „évente egy-másfélmillió embert” kell beengedni.

2017. december 12. 11:26

Mind Magyarországra, mind Európára nézve „rendkívül veszélyes” az Európai Parlament november 16-ai plenáris ülésén elfogadott véleménye – jelentette ki keddi parlamenti felszólalásában Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke.

Expozéjában a képviselő leszögezte: az Európai Parlement véleménye egyértelműen kimondja, hogy szükség van a „kötelező betelepítési kvótára”. Szerinte ez azt jelenti, „amit Soros György leírt”, vagyis „évente egy-másfélmillió embert” – leginkább a muszlim országokból – kell beengedni és szétosztani az Európai Unió tagállamaiban felső létszám- és időkorlát nélkül. A fideszes képviselő úgy véli, ezzel a lépéssel egész Európában kötelezővé tennék a „párhuzamos társadalmakat”.

Németh Szilárd vélekedése szerint attól a tagállamtól, amely ebben nem hajlandó részt venni, elvennék azokat a fejlesztési forrásokat, amelyek uniós tagállamként járnának neki. Ezek felzárkóztatási és földalapú támogatások – jegyezte meg –, majd hozzátette: ezekből a pénzekből Brüsszel új pénzalapokat hozna létre, amelyekből jutalmaznák azokat, „akik bevándorlóországokat akarnak létrehozni”. „Szó van büntetésről is” – folytatta a kormánypárti honatya –: szerinte minden egyes be nem fogadott bevándorló után a magyar állam 78 millió forintot lenne köteles fizetni Brüsszelnek.

A fideszes politikus úgy véli, mind a genfi egyezménnyel, mind a dublini rendszerrel ellentétes az a gyakorlat, amelynek lényegét abban látja, hogy az Európába érkezők szabadon megválaszthatnák, hol élnek. A menekültügyi egyezmények szerint az első biztonságos országban kell dönteni arról, ki minősül menekültnek – magyarázta a képviselő. Hozzátette: „harminc főből álló csoportok dönthetnek arról, hol kívánnak élni”. A családegyesítésre vonatkozó elképzeléseket is „elképesztőnek” nevezte, mert „bemondásra” lehetne családokat „létrehozni”. Elmondta, a nemzetbiztonsági szervek szerint egy-egy ember után tíz-tizenöt, akár húsz családtag is érkezhet Európába. Szólt az úgynevezett szponzorációról is, amely véleménye szerint arról szól, hogy vannak olyan „álcivil szervezetek, Soros-szervezetek”, amelyek részt vehetnek a menedékkérők szétosztásában és ezért „fizetnék is őket”.

Németh Szilárd összegzésképpen leszögezte: az Európai Parlament november 16-ai véleménye teljes egészében ellentétes a magyar érdekekkel, és nemcsak Magyarország, hanem valamennyi ország szuverenitását csorbítja. Közölte, a határozat a Lisszaboni Szerződéssel is ellentétes, amely kimondja, hogy a menekültügy közösségi, a bevándorlás azonban tagállami hatáskörbe tartozik. A november 16-án elfogadott vélemény e kettőt úgy mossa össze, hogy a nemzetállamok szuverenitását csorbíthassa és kétségbe vonhassa – mondta. Végezetül kitért arra, hogy a menekültek az összes bevándorló másfél százalékát teszik ki, míg a gazdasági bevándorlók és az illegális bevándorlók 98,5 százalékukat.

Németh Szilárd arra kérte az Országgyűlés valamennyi frakcióját, nyilvánítsák ki: elfogadják vagy ellenállnak a „Soros-tervnek”.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. december 12. 12:58
Ha nekik ("ott Nyugaton") rossz, akkor legyen nekünk ("itt Keleten") még rosszabb!
Báthory Ödönke
2017. december 12. 12:40
A kötelező kvótát úgy kellene betartatni, hogy a volt gyarmatokról érkező bevándorlók a volt gyarmattartóikhoz alanyi jogon mehetnek. A gyarmatosítók mindent elraboltak ezen emberek őseitől, a gazdagságuk innen fakad. Most példát kell mutatniuk. Ha van máshonnan érkező, akkor azok elosztásáról, velük egyetértésben lehet vitatkozni. Van máshonnan érkező?
KannibálTatárÚr
2017. december 12. 12:10
Egy meghatározásban olvastam: Az állam legfőbb ismertetőjele, hogy a területét meg tudja védeni idegenekkel szembe. Az EU tehát nem lehet állam, mert erre képtelen, sőt szervezi az idegenekkel való megszállást.
catalina9
2017. december 12. 12:04
Soros elvtárs "fényt kapott" Németh Szilárd, meg felkapcsolta a reflektort is. Bravó, csak így tovább le kell leplezni az olyan békegalambnak álcázott szarkákat, mint Soros György és fiókái...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!