DK: Matolcsy felelni fog!

2018. január 30. 11:21

Matolcsy György jegybankelnök a forint gyengítésével nyomorba döntötte a devizahiteleseket, a kormányváltás után nem bújhat el a büntetőjogi felelősség elől – írja a Szolidaritás elnöke, Székely Sándor.

2018. január 30. 11:21

Matolcsy felelni fog a devizahitelesek nyomorúságáért – olvasható a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökének, Székely Sándornak az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyet a Demokratikus Koalíció adott ki.

A Fidesz a forint árfolyamának bedöntésével kezdte kormányzását. Bajnai 262 forintos euró-árfolyammal adta át a kormányzást; Varga, Szíjjártó (sic!) és Kósa nyilatkozatai azonban napokon belül 290 forint fölé lökték. A forint innen még magához tért, ám Matolcsy a jegybank élén fokozatosan 310 forint/euró árfolyamig gyengítette, ahol 2014 óta szilárdan áll – írja Székely.

Hivatalos indoklás szerint ez az oka a jó exporteredményeknek, ez azonban nem igaz: a magyar exportot eleve euróban üzletelő külföldi tulajdonú cégek termelik, őket a forint árfolyama nem érinti – folytatja. Rossz viszont a magyar kis-és középvállalatoknak, mert megdrágítja számukra az importot; mindenekelőtt pedig rossz volt a devizahiteleseknek, akiknek tízezrével dőltek be a hiteleik, és akiknek a forintosítást is ezen az árfolyamon kellett elszenvedniük. A gyenge forint egyedül a Matolcsy vezette jegybanknak jó, amely ebből évi többszáz milliárdos nyereségre tesz szert, amit aztán ingatlanokba fektet. Kisemberek tízezreinek kellett elveszítenie kétszobás lakását ahhoz, hogy az MNB luxuspalotákat vásárolhasson – állítja a Szolidaritás elnöke.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás a kormányváltás után újra normális szintre hozza a forint árfolyamát. A károsultak szervezeteivel egyeztetve kezelni fogja a helyzetet Matolcsynak pedig mennie kell, és nem bújhat el a felelősség, ha kell, a büntetőjogi felelősség elől sem – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2018. január 30. 18:48
DK: előbb feri és tsai mennek börtönbe!
áfonya
2018. január 30. 18:40
Hazug gyurcsány idejében ócsították a forintot.... elvették a lakástámogatást helyette deviza hiteleket adtak uzsora kamatra ,,közben a bankok nem láttak devizát ,forintot átszámolták ,, forint gyengítésével nyomorba döntötte a devizahiteleseket.... Hazug gyurcsány korrupt kormánya devizahitelesek nyomorúságáért forint árfolyamának bedöntéséért felel.
balsors
2018. január 30. 15:43
Maradjunk annyiban, hogy Gyurcsány először magát jelentse fel. Ő az első számú felelős mert elcseszte az EURO bevezetését. Másodsorban pedig a szélhámosok figyelmébe ajánlom, hogy a Fidesznek nem lett volna 2/3-a deviza hitelválság nélkül, tehát 2010-re már 50%-al nőttek a törlesztőrészletek. Harmadsorban a memóriazavarosok emlékezzenek arra, hogy Matolcsy csak 2013-tól volt jegybankelnök.
zakar zoltán béla
2018. január 30. 15:33
Hülye, hazug banda! Ki tette tönkre ezeket az embereket 2002. után, hazudni csak szépen, ahogy a Demisz megy a mélyben, úgy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!