A vidékiek érdekében támadja a kormányt a Liberális Párt

2018. július 08. 12:39

A kormány ne a magyar vidéken spóroljon! címmel adott ki közleményt vasárnap a Magyar Liberális Párt.

2018. július 08. 12:39

Az agrárminisztérium 2019-es büdzséjén felháborodva adtak ki közleményt a Liberálisok július 8-án. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány a vidéktől, a mezőgazdasági fejlesztésektől venne el pénzt – derül ki az írásból.

„A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy Magyarország 2019. évi költségvetés-tervezete szerint több mint kétmilliárd forinttal csökkenne az agrárminisztérium büdzséje. Miközben 2018-ban még 208,29 milliárd forint volt az agrártárca költségvetése, 2019-re ez az összeg 205,99 milliárd forintra csökken. Különösen fájó, hogy ennek a drasztikus mértékű költségcsökkentésnek a keretében a kormány közel negyedmilliárd forinttal kevesebbet szán jövőre a nemzeti agrártámogatásokra is. 

Elfogadhatatlan, hogy a kormány csökkentse a magyar vidék, és benne a magyar mezőgazdaság fejlesztésére fordítható költségvetési előirányzatot, miközben értelmetlen presztízsberuházásokra, gyűlöletkommunikációra és a kormányközeli klientúra vagyonosodására közpénzek milliárdjai folynak el” – olvasható a közleményben.

A folytatásban hozzáteszik: „Annak érdekében, hogy a magyarországi agrárium korszerűbb irányba fejlődjön, és ezzel együtt versenyképesebbé is váljon, nem az eddigi költségvetési előirányzat csökkentésére, hanem  a mezőgazdaság és vidékfejlesztés forrásainak növelésére volna szükség. A Liberálisok az elkövetkezendőkben is a nagybirtokosokat és a spekulatív tőkebefektetőket támogató kormányzati agrárpolitikával szemben határozzák meg magát, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságokat, a családi gazdálkodókat, a kistelepüléseken illetve tanyákon élőket kívánják képviselni és támogatni a szabadság és a szolidaritás értékeinek jegyében”.

(MTI-OS)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 08. 20:01
"A vidékiek érdekében támadja a kormányt a Liberális Párt" Azt nem tudom, hogy a Liberális Párt mennyi vidékit látott életében, de vidéki Liberális Pártot még nem látott.
kisgul
2018. július 08. 19:05
Mikor egyesek lecsírkézik a tyúkot, lemalacozzák a hízót, na nekem ott borul az agyam!
tango47
2018. július 08. 18:46
A három liberális párttagból az egyik külföldről hazafelé Budapestre tartva defektet kapott egy vidéki város mellett. A (pót)kereke amúgy hiányzott neki és ezért segítséget kért egy helyi illetőségű embertől. Ekkor jött rá, hogy nem is olyan bunkók azok a vidékiek, mert segítettek neki. Azóta a szívén viseli a vidékiek sorsát. Itt a mese vége.
Selamat
2018. július 08. 17:57
Elolvastam a címet. Hangosan felröhögtem. Majd úgy döntöttem, hogy túl szép ez a nap ahhoz, hogy liberális barmokkal elrontsam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!