LMP: A kommunista elvtársaknak még mindig kétharmada van az Országgyűlésben

2018. október 30. 17:41

Egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, és nem lehet korszakváltást alapozni az LMP álláspontja szerint. A párt ezidáig 18. alkalommal nyújtott be törvénytervezetet az ügynökakták kapcsán.

2018. október 30. 17:41

Az LMP 18. alkalommal nyújtotta be az ügynökakták nyilvánosságát szolgáló törvénytervezetet, a Fidesz-KDNP többsége pedig 18. alkalommal is leszavazta. Láthatóan foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit – olvasható a Keresztes László Lóránt által kiadott közleményben. A folytatásban leírják: a kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket. Az ország jelenlegi vezetői ma is igazolták: nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják. Határozott meggyőződésünk, hogy a mai leszavazás is azt jelzi, hogy a Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói – írják.

Hozzáteszik: az LMP álláspontja szerint egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, és nem lehet korszakváltást alapozni. A párt ezért eltökélt abban, hogy az elmúlt rendszer összes piszkos titka kiderüljön. A kormánypártok felelnek azért, hogy a Kádár-rendszer tovább élhet itt Magyarországon, így különösen a kormány ötvenes évek hangulatát idéző propaganda-birodalmában.

Zárásul leírják: „nem engedhetjük, hogy politikai közösségek kikezdjék demokratikus alapértékeinket, ezért meg kell akadályoznunk, hogy a totalitárius időkre emlékeztető félelem, a gyanakvás, a besúgás, a gyűlölet és a propaganda váljon a mindennapjaink részévé. Ez ellen a tudás és tájékozottság eszközeivel harcolhatunk: az LMP ezen 21. századi politika mellett tesz hitet”.

(MTI-OS)

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. október 31. 08:37
Ha ügynökaktákat akar az LMP nyilvánosságra hozatni, akkor, az összes 1984-ig megszületett ember születési anyakönyvi kivonatát hozassa nyilvánosságra (a "rendszerváltáskor" iskolás kor előttiek). A kommunizmusban mindenki ügynöknek volt tekinthető ("Hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban." - Illyés; "Vétkesek közt cinkos, aki néma" - Babits). Az ország népe a szoc. hazáért dolgozott, tanult. Mindenki a "népidemokratikus", szocialista (kommunista) Magyarországot gazdagította, szolgálta munkájával, tehetségével, műveltségével. A maga helyén mindenki a Pártot szolgálta. Még az úgynevezett szamizdat-író ellenzék is! Kádár velük példálózott a Nyugat felé, hogy kérem, itt igenis van ellenzék, még sajtójuk is van. A nyolcvanas évek közepén-második felében az ország lakossága mit tett? A "rendszerváltáson" munkálkodott? Frászt! Nyugatra járt fagyasztószekrényt, használt autót és pornó videokazettát vásárolni. Az anyagi javak megszerzésben tobzódott, és nem akadályozta meg a kommunistákat, hogy azok a nyugati politikusok, üzletemberek és titkosszolgálatok segítségével előkészítsék az ország kirablását, és a keleti utána a nyugati rabszolgaságba süllyesztését. Világútlevélért, valutakeret eltörlésért, saját kisboltért szemet hunytak efelett, ezzel kvázi asszisztáltak. Miről beszél az LMP?
dick52
2018. október 31. 06:41
Ennyire hülye csak az LMP lehet.
nyugalom
2018. október 30. 23:54
Demeterre is gondoltak? Mszp-bol ment! Ezek gondolkodnak is, de mikor?
nyugalom
2018. október 30. 23:54
Demeterre is gondoltak? Mszp-bol ment! Ezek gondolkodnak is, de mikor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!