A Bundestag elnöke szerint szégyent hoz Németországra az, hogy a zsidók ismét a kivándorláson gondolkodnak

2019. január 31. 12:20

Wolfgang Schäuble úgy vélte, hogy létezik kirekesztés, diszkrimináció és antiszemitizmus, méghozzá „régi, és újonnan bevándorolt” formában is.

2019. január 31. 12:20

Szégyent hoz Németországra, hogy zsidók ismét a kivándorlás gondolatával foglalkoznak – jelentette ki Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke csütörtökön az auschwitz-birkenaui náci haláltábor felszabadításának 74. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülésen.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hangsúlyozta, hogy a régmúlt felidézése azért is fontos, mert „ma is élnek társadalmunkban veszélyes előítéletek”, és létezik kirekesztés, diszkrimináció és antiszemitizmus, méghozzá „régi, és újonnan bevándorolt” formában is.

Mindkettő elfogadhatatlan, és szégyenteljes fejlemény, hogy zsidó emberek ismét a kivándorlás gondolatával foglalkoznak, mert nem érzik magukat biztonságban német földön, „mert ellenségességgel szembesülnek, sőt, tettlegességgel is, mert zsidó gyerekeket zaklatnak, bántalmaznak az iskolákban”.

Azonban a szégyenérzet nem elég, a törvény keménységével és a polgárok ellenállásával kell szembeszegülni „az antiszemitizmus, a rasszizmus és a diszkrimináció minden formájával” – mondta a Bundestag elnöke.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2019. január 31. 16:44
KOMOLYAN KÉRDEZEM: MI azzal a baj, ha a zsidók Izraelbe akarnak menni? A MESSIÁS akkor jön el, amikor a zsidók mind együtt lesznek! NEMdebár?
NDAP1945
2019. január 31. 16:18
A zsidók Európa leghalálosabb ellensége, még a muszlimoknál is veszélyesebbek, mert ők belülről rágják a csontot
luzitanxaver
2019. január 31. 14:28
„ellenségességgel szembesülnek, sőt, tettlegességgel is, mert zsidó gyerekeket zaklatnak, bántalmaznak az iskolákban” Képzeljük el ennek mondjuk a tizedét Magyarországon, ill. a rá adott, meglehetősen kiszámítható reakciókat. Aztán merengjünk el röviden a "kettős mérce" kifejezés értelmén.
luzitanxaver
2019. január 31. 14:25
Ja, és tegyük azt is gyorsan hozzá, hogy az "import" vs. "klasszikus" eseteket milyen szépen tudja a német (kis hazugság < nagy hazugság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!