Magyarországot népszerűsítő videót cenzúrázott a Facebook

2019. július 12. 19:37

Mindenféle komolyabb magyarázat nélkül cenzúrázta a Facebook az Alapjogokért Központ legújabb videóját – adta hírül az Origó. Mindössze annyit közölt a közösségi oldal a hirdetés feladójával, hogy gyűlöletbeszéd miatt törölte a videót.

2019. július 12. 19:37

Magáról a törölt videóról annyit lehet tudni az Origó pénteki cikke alapján, hogy abban Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszél arról: „​Lehet, hogy külföldön több pénzt lehet keresni, és ez jó dolog, de magyarként Magyarországon élni olyan értékkel bír, amit nem lehet pénzben kifejezni.”

Nem elég PC a „mindenhol jó, de legjobb otthon”?

A videó még bemutatja azt is, hogy mennyivel biztonságosabb Magyarország, mint több nyugat-európai állam, és éppen ezért arra biztatott mindenkit, hogy jöjjön vissza hazánkba. Szóba került az is, hogy a migráció miatt egyre nagyobb mértéket ölt az antiszemitizmus is. Az is kiderült a videóból, hogy bár a magyar fizetések még elmaradnak a nyugatiaktól, de folyamatos a fejlődés. A videót egyébként az Origó videomegosztóján, a Videán lehet megtekinteni, itt.

Az Origó szerint egy olyan videó a cenzúrázott, ami alapvetően arról szól, hogy „mindenhol jó, de legjobb otthon”, és mindenféle gyűlölködés és dehumanizálás nélkül bemutatja, hogy a tömeges migráció a nyugati társadalmak nemzeti identitására és a közbiztonságra milyen rossz hatással van, miközben a magyar gazdasági-társadalmi feltételek javulnak, ezért jöjjenek haza/inkább maradjanak itthon a fiatalok.

Szánthó: Újabb példa a liberális politikai álszentségre

A letiltás csak egy újabb példa a liberális politikai korrektség álszentségére és a semlegesség köntösébe bújtatott pártosságára – így reagált Szánthó Miklós az Origónak. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a hazafias, patrióta érzelmeket célzó kisvideót letiltják, miközben a sokakat felháborító, a kereszténységből gúnyt űző tartalmakat vagy a Pride-ról szóló homoszexuális propagandát nem.

A „Facebook-alapelvek” állítólagosan neutrálisak, valójában ideológiailag nagyon is motiváltak: szerintük az a „világnézetileg semleges” tartalom, ami liberális – minden más „gyűlöletbeszéd” – tette hozzá.

Kíváncsian várjuk, mi lesz jövő héten, mert akkor egy „sokkal durvább” videóval jövünk ki, mely az abortuszpárti „pro-choice” mozgalom és a Planned Parenthood életellenes tevékenységére világít majd rá. Bízunk benne, hogy ez is kivívja majd a „toleráns” hazai és nemzetközi liberális véleményterroristák és cenzorok nagyfokú „megértését” – zárta szavat Szánthó Miklós. 

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. július 13. 16:13
Nem szereti a Facebook a göbbelsi propagandát, ahol emberek ellen uszítanak. Ez van.
mucsay
2019. július 13. 11:16
én nem tudom, nektek nem hiányzik ez a videó? se itt, se a többi jobboldali oldalon nincs ott. sztetek nem ez kéne legyen az első?
Pierre
2019. július 13. 10:52
a fideszes alcivil szervezet, az alapjogokert kozpont, olyan sulyos melyrepulesbe fogott, hogy kb. a Ripost szintjen tolja a partpropagandat.
péterx
2019. július 13. 09:19
A "semleges világnézettel" szemben már nem semleges...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!