Hunvald nem ijed meg Gyurcsánytól

2019. augusztus 15. 08:06

Több támogatója van a volt városvezetőnek függetlenként, mint a helyi Momentumnak – derült ki a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

2019. augusztus 15. 08:06

Hunvald György a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elmondta, a helyzet legkevésbé sem az ő, illetve volt pártja, az MSZP hibája. Budapest VII. kerületének egykori szocialista polgármestere, aki hétfőn a blogján megerősítette, hogy független jelöltként ismét harcba száll a polgármesteri székért, hozzátette a napilapnak, őt a helyi MSZP jelölte a posztra, és ezt az MSZP Párttanácsa helybenhagyta.

Hunvald egy blogban az előzményeket is kifejtette, erről itt írtunk.

„Engem 2018 decemberében választottak a VII. kerületben a helyi MSZP elnökévé, egyben a polgármesteri tisztségre is jelöltek, ezért kezdtem idén januárban jelöléseket gyűjteni” – hangsúlyozta Hunvald György a Hírlapnak, majd hozzátette: „Ezt követően márciusban hívott fel Gyurcsány Ferenc, hogy az ő pártja akar polgármesterjelöltet állítani, más megoldást elfogadni nem tud. Számára ez a legfontosabb, és ha nem vagyok hajlandó az akaratának behódolni, akkor személyesen vele fogok szembekerülni, és háború lesz”. Egy kérdésére kijelentette: „Nem szoktam a fenyegetésektől megijedni. Egyébként is tanúim vannak arra, mi történt, mivel Gyurcsány hívásakor kihangosítottam a telefonomat, így mindenki hallhatta a kijelentését.”

A Hírlap munkatársa idézte Molnár Zsoltot: az MSZP budapesti elnöke az ATV-ben azt mondta, lehetségesnek tartja, hogy megállapodnak Hunvald Györggyel abban, hogy inkább képviselőjelöltként induljon. Erre a volt MSZP-s kategorikus választ adott: „Ez a hajó már elment! Különben is, Erzsébetvárosban én vagyok a legerősebb ellenzéki jelölt, három hónap alatt ötezer támogató aláírást gyűjtöttem, míg a Momentum csupán háromezer voksot tudott összegyűjteni az EP-választáson.”

A vele szemben perújítás miatt jelenleg is zajló büntetőeljárásról azt állítja, az nem korrupciós jellegű. Arra a felvetésre pedig, hogy miután a DK Gyurcsány feleségét küldte Brüsszelbe, az onnan hazatérő Niedermüller Péternek próbáltak helyet csinálni Erzsébetvárosban, nem kívánt reagálni.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. augusztus 18. 09:48
Gratulálok, ilyen amikor a bűnözők között kitörni látszik a bandaháború!!
repulok
2019. augusztus 15. 17:15
Te Gyuri, mi van a sportkocsikkal?
nyugalom
2019. augusztus 15. 17:06
Elvtársak egymás között! A választók meg le vannak fütyülve!
nyugalom
2019. augusztus 15. 17:03
Börtönnel a háta mögött, lehet polgármester?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!