Eltartott rokona halála után jutott féláron a belvárosi lakáshoz a Szegedi Törvényszék vezető bírója

2019. december 19. 18:32

Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője felszólítja a bírónőt: hozza nyilvánosságra azt az adásvételi szerződést, amivel 8 nap után továbbadta a kedvezményesen megvett lakást, „a két vételár különbözetét pedig fizesse meg a városnak”.

2019. december 19. 18:32

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 12 millióért kapott 100 négyzetméteres belvárosi lakást az önkormányzattól a Szeviép-ügy tanácsvezető bírója.

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője betekintést kapott azon iratokba, amelyekkel kapcsolatban a Pesti Srácok közérdekű adatigénylését „válaszra sem méltatta, sem a polgármester, sem Szeged jegyzője”.

Az iratok azt mutatják, hogy a lakás eredeti bérlője Kovalcsik Éva egy rokona volt, akivel a bírónő tartási szerződést kötött 2013-ban. Ennek a rokonnak az elhalálozásával szállt rá a bérleti jog a bírónőre. 2015 áprilisában nyújtotta be a kérelmet a vásárlásra. Augusztusban, az érintett kérésére zárt ülésen döntött a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság az eladásról. Eredetileg a felbecsült érték, 21 millió 100 ezer forint 70 százaléka lett volna a kedvezményes vételár, amiből további kedvezményt kapott a vevő készpénzes fizetésért – részletezte az iratbetekintésen megismert adatokat Szabó Bálint önkormányzati képviselő a Pesti Srácoknak.

„Felszólítom a bírónőt, hogy ő saját maga hozza nyilvánosságra azt az adásvételi szerződést, amivel továbbadta a lakást nyolc nappal azután, hogy ő kedvezményesen megvette. A két vételár különbözetét pedig fizesse meg a városnak” – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. december 20. 14:01
Egyrészt a "rokona" nincs bizonyítva, másrészt az eltartási szerződés 2013-ban kötődött és 2015 áprilisában már meg is vette a lakást! Gyanús, hogy ez egy színlelt szerződés volt, és - lehet, hogy a rokon gyógyíthatatlan betegségben szenvedett - tehát az érték és a nyújtott szolgáltatás nincs arányban, vagyis a szerződés semmis. Nem véletlen, hogy azonnal eladta a lakást! Biztosan nagy eladási-vételi árkülönbséggel!
Harangláb
2019. december 20. 12:52
Ha így van, és hatårozatlan idejű volt a bérleti szerződés, az önkormányzat is hozzájárult a tartási szerződéshez, valamint az önkormányzat rendelete szerinti feltételek mentén vette meg a lakást, akkor ez egy jogszerű dolog volt bizony... Ha adózott is a különbözet után, akkor, az is. Az ügy szignálása továbbra is érdekes kérdés...
szajnyalogatoviktor
2019. december 20. 10:22
nah akkor lassan ujra fel lehet melegiteni az alcsuti geci v. keruleti botranyos lakashoz jutasat..
Berecskereki
2019. december 20. 08:00
Az ellenzék az állami bérlakásépítést szorgalmazza, követeli, miközben - ahogy ez a Szegedi Önkormányzat esetében történik - a meglevőket meg harmadáron értékesíti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!