A Szeviép-vádlott védőjének neve bukkan fel Nóvé Ágnes bírónő családi cégének irattárában

2020. január 09. 17:16

A Szeviép-vezéreket felmentő bírói tanács tagja, Nóvé Ágnes feltehetően összeférhetetlen volt az a Szeviép-üggyel. Most azonban egy újabb gyanús körülményre derült fény: egy meghatalmazás arra enged következtetni, hogy Nóvé Ágnes és férje közös építőipari cége kapcsolatban állt a Szeviép-ügy egyik vádlottjának védőjével.

2020. január 09. 17:16

A Pesti Srácok cégbírósági adatok között bukkant arra a meghatalmazásra, amelyben az Éptárker Kft. képviselője meghatalmaz egy magánügyvédet, hogy cégbírósági változás bejegyeztetésében járjon el. A meghatalmazott ügyvédet mellesleg ugyan úgy hívják, mint Nóvé Ágnes bírónő édesanyját.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

A meghatalmazás legérdekesebb része azonban még csak nem is ez. A dokumentum alján ugyanis azoknak az ügyvédeknek a neve is szerepel, akik jogosultak képviselni a meghatalmazott ügyvédet – vélhetően a tulajdonos, Nóvé bírónő édesanyját.

Az ügyvédek sorában szerepő dr. Izsák Péter pedig nem más, mint a Szeviép-ügy elsőrendű vádlottjának, az építőipari cég akkori igazgatósági tagjának, O. Józsefnek a védője.

– írja Pesti Srácok. Az ügyvéd szaknévsorban található egyetlen Izsák Péter irodája Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton található. Tehát az a lehetőség sem áll fenn, hogy csak névegyezésről lenne szó – fogalmaz a portál.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

Az internetes cégadattár egyértelműen mutatja, hogy dr. Izsák Péter 2002-től 2006 végéig, tehát a szocialista kormányok alatt, a Botka László vezette szegedi önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló ingatlan- és vagyonkezelő cég igazgatósági tagja volt – teszik hozzá.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. január 10. 00:16
Ha ezt megússzák ezek a bírónők, akkor itt tényleg nincs jogállam.
nemecsekerno_007
2020. január 09. 21:46
Eladó az ítélet...
balbako_
2020. január 09. 18:18
Kutyaközönséges bírói korrupció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!