Fidesz: A Soros-hálózat pénzszerző akciója Gyöngyöspata

2020. január 28. 13:06

Az Orbán-kormány ellen uszítják a romákat Sorosék – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője.

2020. január 28. 13:06

Eddig is egyértelmű jelei voltak, de a Soros-videó bizonyítja, hogy Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója –mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője kedden Budapesten újságíróknak. A kormánypárti politikus elmondta, Soros György és fia személyesen üzent a romáknak egy videóval, egyenesen harcba hívva a romákat.

A Soros-videó időzítése nyilván nem véletlen, most, hogy az egész magyar társadalmat felbolygatta a gyöngyöspatai romák ügye - tette hozzá Halász János. Felidézte: kezdettől mondják, hogy e mögött a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll. A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen – emelte ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal.

„Ha valóban a roma gyerekek, a roma fiatalok sorsa érdekelné őket, akkor támogatnák, hogy oktatással, szakképzéssel, fejlesztéssel segítse őket a kormány” – értékelt Halász János, aki hangsúlyozta: ehelyett politikai és pénzszerző okokból most is azon vannak, hogy a kormány ellen uszítsák a romákat, ezzel pedig tovább növelik a feszültséget és akadályozzák a megegyezést.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen12
2020. január 28. 17:28
A Facebook-on azt látom, hogy megy a cigányok közt a kormányellenes uszítás teljes gőzzel. Az ellenségeskedés és az abból fakadó káosz az ellenzék rövidlátó céljainak kedvez.
balbako_
2020. január 28. 15:47
Itt szerintem túltolták a biciklit! Ellen perekkel és a törvényhozással - az efféle szervezetek kitiltásával - kell élni.
felucca
2020. január 28. 15:31
Hahó, fideszesek, lehetnétek egy kicsivel fantáziadúsabbak, merjétek használni fékezhetetlen agyvelőtöket! Soros öt éve egy édes ötlet volt, de most már kevés. Mit szólnátok egy jó kis uszuláshoz a szemüvegesek, vagy a diplomások ellen? Kutyások? Bélyeggyűjtők? Villanyszerelők? A lehetőségeitek végtelenek!
yndi
2020. január 28. 14:59
Aki az igazságszolgáltatást támadja, jogerős ítéletek végrehajtása alól akarja kivonni magát, az a jogrendszer alapját ássa alá, és destabilizálja az államot. Ez a hozzáállás teljesen összeférhetetlen a jogállamiság tiszteletben tartásával, és minden, csak nem jobboldali vagy konzervatív. Demokrata pedig végképpen nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!