Hunvaldot újra elítélték

2020. január 13. 14:35

A nem jogerős végzés szerint hűtlen kezelést valósított meg fiktív igazolásokkal a volt szocialista politikus.

2020. január 13. 14:35

Hunvald Györgyöt egy év szabadságvesztésre ítélte mintegy másfél évtizede Erzsébetváros szocialista polgármestereként elkövetett több tízmilliós hűtlen kezelés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.

A volt szocialista politikus, korábbi parlamenti képviselő és VII. kerületi polgármester ellen több büntetőeljárás indult több mint egy évtizeddel ezelőtt, és csaknem három évet töltött előzetes letartóztatásban. Volt olyan ügy, amelyben jogerősen felmentették, és volt olyan, amelyikben elítélték.

Az MTI szerint a mostani eljárásban négy megbízási szerződés, továbbá egy szocialista politikus mobiltelefon-használata miatt kellett Hunvaldnak bíróság elő állnia, az ügyben már volt jogerős ítélet, majd perújítás. A bíró szóbeli indoklása szerint Hunvald György hűtlen kezelést követett el a négy megbízási szerződéssel, melyeknél nyilvánvaló, hogy nem történt érdemi munkavégzés, nem is volt erre irányuló szándék, a teljesítés igazolások pedig fiktívek volt.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
follnece
2020. január 15. 10:13
M︆︆︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆︆n︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Mirtilla
2020. január 14. 09:49
Gy. Német Örökuttörő Erzsike még szimpátiatüntetést is szervezett Hunvald korábbi letartóztatása ellen és most megint ehun van a Hunvald, de a kulturfelelőssé avanzsált üttörő elvtársnője majd ismét megfujja az uttörő sipot és riadóztatja az uttörő-mentőket.
Nehidd El
2020. január 14. 09:35
Szerintem nem is ő van a képen. Én legalább is nem ismerem föl. Tudjátok ti, meg a bíróságok, hogy mire képes a mai technika?
áfonya
2020. január 13. 22:47
Minő véletlen környezet védők nem látták . Nyugdíjasok a jobbikos polgármester után tapsolva futnak ...Végre megszorítás , várták uszoda belépő 30% emelést ,, 5-5 ezer forintos támogatást megvonták. Annyira védi a klímát Dunaújváros jobbikos polgármestere, hogy kivágatott egy teljes fasort Kibújt a szög a zsákból, úgy tűnik az ellenzéki politikusoknak valójában nem is fontos a környezet, a klíma védelme, csupán politikai fogásnak hasznáják az egészet. “Az új “összellenzéki” jelölt, Pintér Tamás egyik intézkedése, hogy kivágatta a Vasmű úti platánfasort. Bár látszatintézkedésként helyi klímavédelmi stratégiájáról szóló szándéknyilatkozatot is elfogadott a testület, de a gyakorlatban csökkentik a város fáinak számát.” – írják a fotóhoz. Ezen felül a következő intézkedéseket hajtotta végre a balliberális polgármester: “* Politikai tisztogatással kezdte a munkáját, a városházán a korábbi tapasztalt szakemberek helyett saját haverjait alkalmazta * 30%-kal emelte az uszodai belépők árát (Fabó Éva Sportuszoda) * Döntött arról is, hogy 2020-ban sem húsvét ünnepe, sem az időskorúak világnapjához kapcsolódóan nem kapnak 5-5 ezer forint pénzbeli juttatást a nyugdíjasok. * Látszólag a Dunaferr vasmű dolgozóiért aggódik, a gyakorlatban Gyurcsány Ferenccel szövetkezik, aki eladta a vasművet és elherdálta az állami vagyont, * Felére csökkentette a helyi rendőrkapitányságnak járó támogatás összegét” Várjuk a tiltakozást és az elhatárolódást az ellenzéki pártok részéről! Forrás: Hírháttér
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!