Boldog István: Az én lelkiismeretem tiszta

2020. április 03. 18:03

A fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter javasolta.

2020. április 03. 18:03

Az én lelkiismeretem tiszta – mondta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő pénteken az MTI-nek. Hozzátette: ezért maga kéri mentelmi joga felfüggesztését, hogy az igazságszolgáltatás előtt tisztázhassa magát. A Legfőbb ügyészség csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Boldog István (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást – írták –, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült – közölték. Hozzátették: az eljárás adatai szerint az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott. Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 03. 20:51
Hogyne,a fidesznél már protokollja van a tolvajlásnak...
Hepax
2020. április 03. 18:48
Nocsak, nocsak, megint növekedett a Fidesz börtönfarkciójának létszáma.......
zugivó
2020. április 03. 18:30
Kunként nem vagyok benne biztos!
Berecskereki
2020. április 03. 18:26
A vizsgálat során majd kiderül, hogy bűnös e. Ha bűnös meg kell bűntetti. Majd a bíróság dönt. Jogerős ítéletig fennáll az ártatlanság vélelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!