Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

2020. április 02. 18:16

A képviselő ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás.

2020. április 02. 18:16

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta a kormánypárti Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Boldog István országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

(ugyeszseg.hu)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holder
2020. április 02. 23:26
Múlt hétfőig kellett a kétharmadhoz minden fideszes, most, hogy már parlament nélkül is megy a szekér - vihetik !
bunko_jobbos
2020. április 02. 21:17
Viktor mondta még nagyon-nagyon régen, hogy senki miatt nem fogja a hátát tartani. Ha lebukis, megy a lecsóba. Ebben is jobb a Fidesz, mint a régi banda, mert ott egymást védte a sok korrupt disznó.
civis72
2020. április 02. 20:51
szegény lipsik...már megint beleszart a valóság a narratívába.... ...egy diktatúrában ez nem történhetne meg
Óbor Dezső
2020. április 02. 18:46
Legyen az akár melyik pártbol is, DK, FIDESZ, LMP JOBBIK, PM, MOMENTUM, KUTYA, MACSKA, STB, párt tagja ha törvéntelenséget csinál, bűnhődjön mint minden polgár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!