Felfüggesztették Boldog István mentelmi jogát

2020. április 06. 16:37

A fideszes képviselő érintettsége egy hivatali vesztegetés bűntette miatt folyó nyomozásban merült fel.

2020. április 06. 16:37

Az Országgyűlés hétfői plenáris ülésen 186 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással függesztették fel Boldog István fideszes képviselő mentelmi jogát. A fideszes képviselő érintettsége egy hivatali vesztegetés bűntette miatt folyó nyomozásban merült fel. Ahogy korábban mi is megírtuk, a képviselő saját maga kérte a mentelmi jogának felfüggesztését. Ezzel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: „az én lelkiismeretem tiszta”. 

Ezek után Polt Péter legfőbb ügyész múlt hét csütörtökön indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.

A hétfői plenáris ülésen Boldog Istváné mellett, a jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogának felfüggesztéséről is döntöttek. Kálló esetében 170 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 0 tartózkodás mellett a mentelmi jog felfüggesztése mellett foglaltak állást az Országgyűlésben. Az eljárás adatai szerint az Európa Parlamenti választások előtt, 2019. május 24-én Kálló Gergely három társával a Budapest közterületein tizennyolc darab hirdetőoszlopra, valamint nyolc hirdetőtáblára kihelyezett választási plakátokat festékszóró spray-vel megrongálta, amellyel 284.480 forint kárt okozott. A nyomozás a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitánysága előtt indult, amelynek során 2019. október 21-én Kálló Gergelyt kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kálló Gergelyt a 2020. február 16-án tartott időközi választáson országgyűlési képviselővé választották, ezért a nyomozást a rendőrség a Budapesti Regionális Nyomozó ügyészséghez tette át. A büntetőeljárás lefolytatására Kálló Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésével most lehetőség nyílt.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. április 06. 22:16
Bódottá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!