Z. Kárpát Dániel szerint tötymörög a kormány

2020. április 23. 14:32

A Jobbik azt követeli, hogy a végrehajtásokra is terjesszék ki a hiteltörlesztési moratóriumot a kis jövedelműek esetében.

2020. április 23. 14:32

A „végrehajtói túlkapások” leállítására szólította fel a kabinetet csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke. Z. Kárpát Dániel azt mondta, teljes társadalmi csoportokról mond le a kormány. Példának említette, hogy a mai napig le lehet tiltani kiskeresetűek jövedelmének 33 vagy 50 százalékát.

Az ellenzéki politikus azt szorgalmazta: a végrehajtásokra is terjesszék ki a hiteltörlesztési moratóriumot a kis jövedelműek esetében, a rászorulók esetében a minimális megélhetéshez szükséges bevételt ne tilthassák le a végrehajtók, az átlagbér erejéig pedig váljanak ingyenessé az olyan alapvető banki műveletek, mint a pénzfelvétel és az átutalás. Jelezve, hogy e három javaslatukat a törvényhozás elé terjesztik, arról beszélt: Magyarországon a bankok kiemelten magas költségekkel büntetik a lakosságot, miközben regionális szinten rekord magas, 600 milliárd forint feletti nyereséget produkáltak.

Z. Kárpát Dániel „tötymörgéséért” bírálta a kormányt, amely szerinte „homályos, ki nem bontott feltételekkel tarkított modellt vezetett elő” a kieső munkabérek pótlására. A pártja által javasolt munkahelyvédelmi alap koncepciójára utalva a Jobbik alelnöke szükségesnek nevezte, hogy a munkanélkülivé válók vagy leállásra kényszerülők bére nyolcvan százalékának kifizetését garantálják.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2020. április 23. 16:41
ő biztosan jobban tud mindent
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!