Párbeszéd: ne engedélyezzék a Budapest Bank, a Takarékbank és az MKB fúzióját!

2020. május 29. 14:50

Élnek a gyanúval, hogy ezek a bankok arra szolgálnak, hogy finanszírozzák a NER gazdasági érdekköreit.

2020. május 29. 14:50

A Párbeszéd arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, hogy egyelőre ne engedélyezze a Budapest Bank, a Takarékbank és az MKB Bank tervezett fúzióját.

A párt szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: élnek a gyanúval, hogy ezek a bankok arra szolgálnak, hogy finanszírozzák a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gazdasági érdekköreit. Barabás Richárd hozzátette, az állam korábban dotálta ezeket a bankokat, ezért felmerül a kérdés, hogy ki és mikor fogja visszafizetni ezeket a pénzeket.

A politikus bejelentette, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert arra kérik, számoljon be arról, hogy milyen hatástanulmányok és kockázatkezelési stratégiák alapján merült fel a „szuperbank” létrehozásának ötlete.

(MTI)

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. június 01. 18:37
Megfontolandó, hogyha ez a jelentős, nagy súlyú párt a szavát hallgatja bármilyen ügyben!
Gyéressy Károly
2020. május 31. 21:46
Mondjuk a sok jó kis takszöv után jól lehet szívni takarékbankos ügyfélként
anegy_
2020. május 30. 07:42
A bolha már megint az elefánt lábán ugrál. :)
opht
2020. május 29. 17:23
Magyarországon új korszak kezdődött: ballibsik a bankok ellen! Ezt sem hittem volna. Úgy tűnik, tényleg jó úton jár a kormány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!