BKK: Csaknem kétmillió forintot fizetett be egy budapesti bliccelő

2020. június 25. 08:25

A rekordert 48-szor pótdíjazták, és a befizetések elmulasztása miatt nyolc végrehajtási eljárás indult ellene.

2020. június 25. 08:25

Közzétette a tavalyi pótdíjbefizetési toplistát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): a csúcstartó az a bliccelő, aki csaknem kétmillió forintot fizetett be. Hangsúlyozták, hogy nemcsak a közlekedési társaságoknak, hanem az utasnak is az az érdeke, hogy minél előbb rendezve legyen a kiszabott pótdíj. Bár a 8 ezer vagy a 16 ezer forintos kezdeti összegek elsőre soknak tűnnek, ennek ellenére nem éri meg halogatni a befizetést. Nem érdemes abban sem reménykedni, hogy a pótdíjtartozás elévül, ugyanis a BKK, ha kell, bíróságra viszi az ügyeket.

Az eddigi pótdíjazási polgári pereket több mint 90 százalékában a BKK nyerte, ezekben az esetekben a pótdíj összegén kívül a per valamennyi költsége is a pótdíjazott utasra hárul. A második helyezett a listán több mint 1,6 millió forintot, míg a harmadik több mint egymillió forintot fizetett be pótdíjakra.

(MTI)

(kép forrása: nlc)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. június 26. 14:12
Annak a 2 milliónak 90%-a a bíróság és az ügyvéd zsebébe megy. Még csak nem is a BKK-t gazdagítja, mert mindegyik állami szerv megbízásos alapon foglakoztat rabló ügyvédi irodákat. Akkor is, ha van saját jogi osztálya, pompásan képzett vezetővel. Önkormányzatoknál alap az ügyvédi megbízás. Nem csak a Czeglédyé.
DrPepper
2020. június 25. 10:04
Ideje lenne bevezetni az időalapú menetjegyet: rohadtul idegesítő, hogy egy megállóért ugyanúgy 300 Ft-ot kell fizetni, mint végállomásól végállomásig.
formaegy
2020. június 25. 09:32
Csak egy kérdés. A befizetők között hány cigány volt?
Vakfolt
2020. június 25. 09:15
Ifjú éveimben sportnak tekintettem a kallerokkal baszkodást. Akkor durrant el az agyam, mikor a kaller simán elsétált a padlóra szotyolázó cigányok mellett és egy iskolatáskás gyereket basztatott, hogy mutassa meg a diákigazolványát. Volt bérletem, de megvártam míg megírja a csekket, és aztán mutattam meg. Hadd dolgozzon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!