Dorosz Dávid: Nem a polgármester párttagsága alapján döntöttek

2020. június 09. 19:52

Szigorúan szakmai és nem politikai alapon döntöttek a fővárosi útfelújításokról – közölte Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes kedden.

2020. június 09. 19:52

A főpolgármester-helyettes Borbély Lénárd csepeli, Kovács Péter XVI. kerületi és Horváth Tamás XVII. kerületi fideszes polgármesternek, valamint Bese Ferencnek, a XXIII. kerület független vezetőjének közös sajtótájékoztatójára reagált. Borbély Lénárd ott azt mondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester politikai döntést hozott, amikor lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét.

Dorosz Dávid közleményében azt írta, hogy a felújítási munkákat végző Budapest Közút a felújítás tervezésénél az utak állapotát, az útszakasz közúthálózati, közösségi, gyalogos és a kerékpáros közlekedési hálózatban betöltött szerepét, az útszakasz klímavédelmi, környezeti hatását és a zöldfelületek meglétét veszi számba.

Kitért arra: a kerületi önkormányzatok saját útfelújítási terveit segíti Karácsony Gergely azon javaslata, amelynek alapján a kerületektől nem vonná el az állam a gépjárműadó-bevételt, de azt csak útfelújításokra lehetne költeni. Az autóval közlekedők az üzemanyag árában a jövedéki adót is megfizetik, ezért ebből is további útrekonstrukciót lehetne finanszírozni – olvasható a közleményben.

(MTI)

Címlapképen: A felújítás alatt álló újpesti Árpád út 2019. július 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. június 10. 05:21
Dübörög a pannon puma. Sok a kátyú.
pollip
2020. június 09. 23:43
Dorosztól azt kérdezem, hány baloldali kerületnél nullaztak le az útfelújítási keretet?
pollip
2020. június 09. 23:40
Az atv-ben azt mantraztak, hogy Budapesttől és a ballib kerületektől többet von el az állam, kiverezteti őket. Szerintem az önkormányzati törvény alapján mindenkire egyforma szabályok vonatkoztak mindig és ezután is, kár hazudozniuk.
kozmosz
2020. június 09. 23:05
Ezt a doroszt már régen egy kőfejtöben kellene alkalmazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!