KSH: 655 millió euró volt a külkereskedelmi többlet júniusban

2020. szeptember 01. 10:10

Az első fél évben az export 11,5 százalékkal, az import 10,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz mérve.

2020. szeptember 01. 10:10

Euróban kifejezve az export értéke 3,2 százalékkal, az importé 5,1 százalékkal csökkent júniusban az egy évvel korábbihoz képest, az exporttöbblet 145 millió euróval 655 millió euróra javult, ami 42 millió euróval kevesebb az első becslésben közöltnél – jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első fél évben az export 11,5 százalékkal, az import 10,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz mérve, a 2,046 milliárd euró exporttöbblet 911 millió euróval lett alacsonyabb.

(MTI)

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. szeptember 01. 11:10
Keresztényi szeretet Fidesz módra. Úgy látszik, Magyarországon ma az vágja ki a biztosítékot a lakájmédiában, ha valaki vulgárisan beszól, s nem az, hogy közpénzen repked és luxusjachtozik. A propaganda még csak hagyján, de szép számmal kapom a facén a személyes üzeneteket is. Nem baj. Ez is megerősít abban, hogy jó úton járunk. Mert az igazi Magyarország nem kér a gyűlöletből, hanem a szeretetet és szolidaritást helyezi előtérbe. Nagyon sajnálom, hogy azon a napon, amikor Lázár János teniszbarátainak milliárdokat ítélt meg a kormány, vagy a kedvenc udvari zenész is kapott 40 milliót, azt a műhelyt, amely kvázi állami feladatot lát el a legmélyebb szegénységben élő magyarok körében, pénzügyileg ellehetetleníti a kormányzat. Sajnálom, hogy nem ez veri ki a biztosítékot a fideszes szavazókban. És még egyszer: majd gondoljanak a nagyon kedves szavaikra, amikor egy nap olyan országban ébrednek, ahol nem lesz orvos, nővér, tanár, szakember, mert mind egy kiszámíthatóbb helyre távozik. Na akkor majd lehet mutogatni. S még valami: Ne felejtsétek, kedves fideszes szavazók, amíg az átlagembereket összeugrasztja a gazdátok, ő a VIP páholyban szotyizik és magasról köpköd, mert tojik a fejetekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!